Στα Τρίκαλα περιόδευσε ο διοικητής του ΕΚΑΒ

Συναντήθηκε με το αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, οπου επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και ΕΚΑΒ

Στην πόλη των Τρικάλων βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο διοικητής του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο διοικητής του ΕΚΑΒ κατά την άφιξή του, στα Τρίκαλα, συνοδευόταν από τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος κ. Σταυρό Παπαγεωργίου,

τον διευθυντή ΕΚΑΒ – Θεσσαλίας κ. Κων/νο Στάμνας, τον πρόεδρο του Σωματείου ΕΚΑΒ – Θεσσαλίας κ. Ιωάννη Γούλα και τη γενική γραμματέα του Σωματίου ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κα Ακριβή Σαράφη.

Ο διοικητής επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γής κ. Κων/νο Μπάρδα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία που έχει οικοδομηθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΕΚΑΒ, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Παπαευσταθίου, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι η

Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έχουν σταθεί στο πλευρό του ΕΚΑΒ, υλοποιώντας όποιο αίτημα έχει ζητηθεί, ενώ αναφέρθηκε και στη διάθεση από την Περιφέρεια του 1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την προμήθεια 13 ασθενοφόρων στη Θεσσαλία.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης στάθηκε στους στόχους της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ προς όφελος των πολιτών.

«Στόχος του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού είναι η συνέχιση και ενδυνάμωση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΕΚΑΒ, προς όφελος των συμπολιτών μας. Κοινός μας στόχος είναι η βελτίωση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες., τόνισε ο κ. Μιχαλάκης και συμπλήρωσε:

«Πιστεύουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς δημόσιο δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία στην κοινωνία. Είναι η ασφαλιστική δικλείδα της εύρυθμης κοινωνικής λειτουργίας. Γι’ αυτό και μόνο από το ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει 12 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και τον εξοπλισμό των δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με προηγμένο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό».

Η επίσκεψη του διοικητή έκλεισε με συναντήσεις με εργαζομένους του τοπικού ΕΚΑΒ.