Στα σχολεία επέστρεψαν όλοι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Εργαζόμενοι γονείς εκφράζουν τα παράπονα τους για την απόφαση να μην λειτουργήσουν τα ολοήμερα

Σκεπτικισμός επικρατεί μεταξύ πολλών εργαζόμενων γονέων και στο Δήμο Φαρκαδόνας, τα παιδιά των οποίων παρακολουθούσαν έως και τον περασμένο Μάρτιο τα μαθήματα στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Σκεπτικισμός με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία από την 1η Ιουνίου, γεγονός που θα δημιουργήσει εμπόδια μιας και οι ίδιοι εργάζονται.

Οι ίδιοι θα πρέπει να βρουν κάποιο τρόπο για τη φροντίδα των παιδιών τους, από την ώρα που τελειώνουν το σχολείο στη 1 το μεσημέρι, μέχρι να επιστρέψουν και οι ίδιοι από την εργασία τους.

Στα ολοήμερα τμήματα του Δήμου φοιτούσαν μέχρι και τον Μάρτιο αρκετά παιδιά τα οποία από τη Δευτέρα δεν θα μπορούν να παρακολουθούν αυτό τον θεσμό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, να μην λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα. Βέβαια τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Παιδείας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο τα ολοήμερα σχολεία να ξεκινήσουν να λειτουργούν από τη δεύτερη εβδομάδα των μαθημάτων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο, για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Εξήγησε δε, ότι τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή διαρκεί η σχολική χρονιά.

Εντωμεταξύ από σήμερα επέστρεψαν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας όλοι οι εκπαιδευτικοί, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες οργανωτικές προετοιμασίες για την έναρξη των σχολείων από τη Δευτέρα. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί λαμβανομένου υπόψη των εντολών και κατευθύνσεων φρόντισαν για την διαμόρφωση των αιθουσών ένα παιδί ανά θρανίο και πάντα με απόσταση. Στα ολιγομελή τμήματα τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά ενώ στα τμήματα με μεγαλύτερο αριθμό παιδιών τα υπάρχει «σπάσιμο» και τα μαθήματα θα γίνονται μέρα πάρα μέρα.

KRINI LIVE