Σε σχολεία της Φαρκαδόνας περιόδευσε η Ευαγγελία Στεργίου

Συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και συζήτησε διάφορα θέματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό, την επιστροφή των μαθητών αλλά το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Περιοδεία στα σχολεία της Φαρκαδόνας πραγματοποίησε η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κα Ευαγγελία Στεργίου. Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από την ίδια αναγκαία, μετά την επιστροφή των μαθητών της γ΄ λυκείου, αλλά και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την Παιδεία, όπως επίσης και για τα μέτρα προστασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν στο σχολείο και οι υπόλοιποι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας έγινε γόνιμη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την τροπολογία που επιβάλει την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω κάμερας, για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που έχει κατατεθεί, για τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά στα μέτρα προστασίας της υγιεινής των μαθητών και εκπαιδευτικών κατά την συνάντηση καταγράφτηκε ο έντονος προβληματισμός καθώς οι συμβασιούχες καθαρίστριες πιάνουν δουλειά μετά την αποχώρηση των μαθητών. Η πρακτική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από πλευράς Δήμου μόνο ως «μπαλώματα» μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί έγινε μετακίνηση καθαριστριών και από τα κλειστά σχολεία, προκειμένου να απολυμαίνουν στα λύκεια δύο φορές κατά το διδακτικό ωράριο, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας. Τι θα συμβεί όταν επαναλειτουργήσουν τα γυμνάσια και λύκεια σε λίγες μέρες, όπως και τα σχολεία της προσχολικής εκπαίδευσης και της πρωτοβάθμιας στις αρχές του Ιούνη ή όλα τα σχολεία τον Σεπτέμβρη;

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι συμβασιούχες καθαρίστριες αμείβονται με τις αίθουσες που καθαρίζουν και όχι με το ωράριο. Σύμφωνα με τα παραπάνω ο μόνος τρόπος επιτυχούς αντιμετώπισης των ζητημάτων της υγιεινής των μαθητών και εκπαιδευτικών είναι οι συμβασιούχες καθαρίστριες να μονιμοποιηθούν ώστε το ωράριό τους να μετατραπεί σε πλήρες και να βρίσκονται στα σχολεία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Τέλος αναφορικά με την κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους για τις σχολικές επιτροπές τονίστηκε ότι είναι ήδη πενιχρή, καθιστώντας αξεπέραστα μια σειρά ζητημάτων για υποδομές και υλικά. Τώρα απαιτείται ο εφοδιασμός των σχολικών μονάδων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με μέσα καθαριότητας, αντισηψίας και ατομικής προστασίας και για αυτό θα πρέπει να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να μην μεταφερθεί το βάρος στις υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές.

KRINI LIVE