Σε ρυθμούς πανδημίας και πανελληνίων εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ

Τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των ΓΕΛ Φαρκαδόνας και Οιχαλίας, ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2021

Τα προηγούμενα έτη είχαμε συνηθίσει την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις από τελειόφοιτους και απόφοιτους ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. να γίνεται στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Τη φετινή χρονιά τα δεδομένα άλλαξαν, προκαλώντας αγωνία και πανικό στις διευθύνσεις των κλειστών λυκείων. Το υπουργείο Παιδείας εν μέσω καραντίνας και κλειστών σχολείων καλεί τους μαθητές μέσα σε ένα 6ημερο, αρχής γενομένης σήμερα 25 Νοεμβρίου και καταλυτική ημερομηνία 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους μέσα σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα. Οι διευθύνσεις των τριών σχολείων της περιοχής μας, όπως και των υπολοίπων του νομού και της χώρας έλαβαν χθες από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων τις οδηγίες για κάθε κατηγορία υποψηφίων, συνολικά 4, και πλέον οι διευθυντές ΓΕΛ Φαρκαδόνας και Οιχαλίας και ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας ξεκινούν την ενημέρωση των μαθητών. Μια δύσκολη διαδικασία καθώς οι μαθητές δεν βρίσκονται στα σχολεία, για να λύσουν αν χρειαστεί τις όποιες απορίες τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις με τη λήξη της σχολικής χρονιάς συνήθως γίνονται Φεβρουάριο. Εν μέσω πανδημίας εκπαιδευτικοί  σημειώνουν ότι γίνονται νωρίτερα, υπό τον φόβο του τρίτου κύματος που αναμένεται να χτυπήσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και προκειμένου να υπάρχει ο χρόνος για τον έλεγχο των στοιχείων των υποψηφίων και την οργάνωση των εξετάσεων.

Βάσει του δισέλιδου εντύπου οδηγιών που παρέλαβαν τα σχολεία, οι μαθητές καλούνται να στείλουν e-mail ότι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, να δηλώσουν ομάδα προσανατολισμού και τα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν στις πανελλαδικές, τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί, αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές, πυροσβεστική ακαδημία, λιμενικό ή ΤΕΦΑΑ.