Σε κάθε χωριό σε κάθε γωνιά του νομού κι ένα πανηγύρι

Μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η επισκεψιμότητα τον φετινό Δεκαπενταύγουστο στην περιοχή μας και στο νομό

Συγγενείς και φίλοι αντάμωσαν, οικογένειες έσμιξαν, άνθρωποι κάθε ηλικίας διασκέδασαν με την ψυχή τους στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις των χωριών. Η ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως χαρούμενη ειδικά στα χωριά που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου παραμένουν έρημα καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι είναι μετρημένοι.

Τα χωριά του κάμπου και των ορεινών ήρθαν να ζωντανέψουν εκ νέου σε μια ακόμη γιορτινή περίοδο, αυτή του μικρού Πάσχα του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο.

Ωστόσο σε αυτή τη γιορτινή περίοδο η επισκεψιμότητα σε σχέση με ανάλογες, παρελθούσες εποχές ήταν σαφώς περιορισμένη.

Ο κόσμος που βρέθηκε στα χωριά μας, υπήρξε σαφώς λιγότερος σε σχέση με παρελθόντα καλοκαίρια, γεγονός που ήταν ορατό σε κάθε γωνιά του νομού.

Ωστόσο αυτό το γεγονός δεν εμπόδισε ντόπιους και επισκέπτες να διασκεδάσουν, μάλιστα μέχρι πρωίας. Σε κάθε γωνιά του νομού, όπου φιλοξενούνται Ναοί αφιερωμένοι στην Παναγία διοργανώθηκαν υπαίθρια γλέντια, με την μουσική και τα τραγούδια να διαρκούν σε κάποιες των περιπτώσεων από το πρωί έως την νύχτα.

Εικόνες ιδιαίτερα χαρούμενες με τους ντόπιους και τους επισκέπτες να γεμίζουν ενέργεια προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψουν στην γνώριμη, δύσκολη για κάποιους καθημερινότητα.

Το καλοκαίρι πλέον ολοκληρώνεται σε λιγότερο των δυο εβδομάδων και ο καθένας από εμάς μετά την ξεκούραση θα επιστρέψει στο σκληρό καθημερινό πρόγραμμα.