Σε καμίνι μετατράπηκε η περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας

Άγγιξε και ξεπέρασε τους 42 Βαθμούς Κελσίου το Θερμόμετρο στον πρώτο μεγάλο καύσωνα του καλοκαιριού που θα συνεχιστεί για ένα τουλάχιστον εξαήμερο

Σε καμίνι μετατράπηκε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο κάμπος και τα χωριά της Φαρκαδόνας, ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την επέλαση του καύσωνα.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο υδράργυρος άρχισε να δείχνει τις άγριες διαθέσεις τους σκαρφαλώνοντας στους 34 Βαθμούς Κελσίου. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανυπόφορη με το θερμόμετρο να δείχνει τους 42 Βαθμούς Κελσίου.

Η άπνοια σε συνδυασμό με την υγρασία έκανε την ατμόσφαιρα ανυπόφορη με την κίνηση στους δρόμους στην Φαρκαδόνα και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μας, να είναι άκρως περιορισμένη.

Σε ετοιμότητα τέθηκαν από το πρωί οι υγειονομικές Αρχές της περιοχής μας. Γιατροί του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και συνάδελφοί τους ιδιώτες βρισκόταν επί ποδός για την αντιμετώπιση περιστατικών θερμοπληξίας. Οι γιατροί δεν παρέλειπαν να τονίσουν ότι οι ημέρες που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους μας, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες που θα πρέπει να παραμένουν σε κλειστούς και κλιματιζόμενους χώρους από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Δεν παρέλειπαν αν συστήσουν την κατανάλωση πολλών υγρών, μικρογευμάτων ενώ απαγορεύουν την κατανάλωση αλκοόλ για όσο θα διαρκέσει ο καύσωνας.

Πάντως και τις υπόλοιπες ημέρες απαιτείται μεγάλη προσοχή μιας και το θερμόμετρο για ένα τουλάχιστον 6ημερο θα αγγίζει και θα ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.