Σε εξέλιξη η ψηφοφορία των εθνικών εκλογών

Στις κάλπες σπεύδουν από το πρωί της Κυριακής οι εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των 44 εκλογικών τμημάτων που λειτουργούν στο Δήμο Φαρκαδόνας

Από τις 7 το πρωί και για χρονικό διάστημα 7 ωρών έχουν την δυνατότητα να σπεύδουν στις κάλπες, ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα οι 18.747 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι κάλπες στα 44 εκλογικά τμήματα της Φαρκαδόνας άνοιξαν κανονικά χωρίς να προκύψουν προβλήματα. Λίγο μετά τις 6 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στα εκλογικά τμήματα του Δήμου μας, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι προκειμένου να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για την έναρξη της διαδικασίας στις 7 το πρωί. Την ίδια περίπου ώρα στα εκλογικά τμήματα κατέφθαναν και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για να αναλάβουν καθήκοντα.

Σε μια ακόμη εκλογική διαδικασία οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήρθαν αντιμέτωποι με τις αρκετές θα έλεγε κανείς απουσίες των μελών των εφορευτικών επιτροπών που δεν προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα παρά το γεγονός ότι είχαν ειδοποιηθεί από τις Αστυνομικές Αρχές. Σε κάποιες των περιπτώσεων αναζητήθηκαν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη, σε άλλες οι διαδικασίες ξεκίνησαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους γραμματείς τους, σε κάποιες πάλι επιστρατεύτηκαν οι πρώτοι ψηφοφόροι για να ξεκινήσει η διαδικασία μέχρι να εντοπιστούν τα μέλη των επιτροπών.

Οι πρώτοι κυρίως ψηφοφόροι που έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα ήταν κυρίως μεγάλων ηλικιών, αλλά και άτομα τα οποία εργάζονται.

Έντονη προσέλευση πολιτών παρατηρήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί μετά και το τέλος του εκκλησιασμού.

Η διαδικασία συνεχίζεται και οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το βράδυ. Τα πρώτα αποτελέσματα στο Δήμο Φαρκαδόνας αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο μετά τις 8:30 το απόγευμα κυρίως από μικρά εκλογικά τμήματα.