Σε επιφυλακή αύριο οι τοπικές Αρχές για την αντιμετώπιση του «Μπάλου»

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας σήμερα το πρωί για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών και ενδεχομένως πλημμυρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρεθούν από σήμερα αργά το βράδυ οι τοπικές Αρχές για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπει για αύριο και στην περιοχή των Τρικάλων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Μπάλος», οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι άνεμοι μεγάλης εντάσεως.

Το πρωί της Τετάρτης συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. 

Επικεφαλής της σύσκεψης υπήρξε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ενώ παρέστησαν ταυτόχρονα οι: Μπάρδας Κων/νος, θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Τσιάρας Αθανάσιος, περιφερειακός σύμβουλος, Μπιλιάλης Στυλιανός, Α.Δ. Τρικάλων, ταξίαρχος, Κων/νος Δαλάκης, διοικητής ΣΜΥ, αντισυνταγματάρχης, Αριστείδης Γάλλος, αντιπύραρχος, Τσορλίδας Ευάγγελος, επιπυραγός, Μιχαήλ Θωμάς, πυραγός, Γεροβάϊος Νικόλαος, Μπουλογεώργος Χρήστος, Διεύθυνση Δασών Τρικάλων και Φωλίνας Στέφανος, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Τρικάλων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις έκτακτες συνθήκες, λόγω του ότι έχουν καθαριστεί τα ποτάμια του νομού και οι γέφυρες είναι θωρακισμένες σε ενδεχόμενη πλημμύρα.

Σ’ όλο το νομό υπάρχουν μηχανήματα σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, την Τροχαία και τον Στρατό θα υπάρξουν οχήματα που θα περιπολούν σε όλο το οδικό δίκτυο.

Επίσης αποφασίστηκε η διακοπή φόρτωσης και μεταφορά διάθεσης ξύλου για τις ημέρες Πέμπτης και Παρασκευής από τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας.

Επισημάνθηκε το σχέδιο «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» που έχει επικαιροποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να γίνει το ίδιο και από τους Δήμους του νομού Τρικάλων.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη καθαρισμών των φρεατίων από τις αρμόδιες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης των Δήμων, άμεσα πριν έχουμε σημαντικές σε ύψος βροχής και ένταση βροχοπτώσεις.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε την ανάγκη συνέχισης αυτής της άριστης συνεργασίας με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.