Σε αυστηρούς ελέγχους προχωρούν και οι αστυνομικοί της Φαρκαδόνας

Στόχος η διαχείριση και εφαρμογή των μέτρων που αποφασίζει η πολιτεία, η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και η προστασία και διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών

Η εξάπλωση του κορονοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και η αδιαφορία κάποιων πολιτών να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις συστάσεις των υγειονομιών αρχών, άλλαξε από σήμερα Δευτέρα και τον τρόπο των μετακινήσεων μας, όχι μόνο στις πόλεις αλλά και στα χωριά μας.

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας και μέχρι στις 6 Απριλίου τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο περιορισμού των μετακινήσεων για την προστασία των πολιτών και του περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.

Το μέτρο εποπτεύεται από την Ελληνική Αστυνομία και στην περιοχή της Φαρκαδόνας από το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας.

Κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου οι περισσότεροι συνδημότες μας, που αποφάσισαν να βγουν από το σπίτι για αναγκαίους λόγους, έφεραν μαζί τους βεβαίωση είτε ειδική, είτε χειρόγραφη μέσω της οποίας αναγραφόταν τα στοιχεία και ο λόγος εξόδου. Μαζί τους όφειλαν και είχαν την αστυνομική ταυτότητα. Αν και από το πρωί οι όποιοι έλεγχοι έγιναν στην περιοχή της Φαρκαδόνας είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα από το μεσημέρι και αργότερα, όποιος εντοπιζόταν ή θα εντοπίζεται χωρίς την βεβαίωση θα έρχεται αντιμέτωπος με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ταυτόχρονα και των Τρικάλων έχουν ως στόχο τη διαχείριση και εφαρμογή των μέτρων που αποφασίζει η πολιτεία, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και την προστασία και διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών.

Εντωμεταξύ και από το Δήμο Φαρκαδόνας συνεχίζονται οι συστάσεις σε πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, καθώς επίσης και να φέρουν μαζί τους, στις μετακινήσεις τους τις ειδικές βεβαιώσεις.

Υπάλληλοι του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά και οι τέσσερις αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Αγναντής, Ελένη Στεργίου-Μπότη, Βαγγέλης Κοσμάς και Γιάννης Γεωργολόπουλος, δηλώνουν παρόντες τονίζοντας προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι, ενώ σε περίπτωση που κάποιος βρίσκεται σε ανάγκη με ένα τηλέφωνο είτε στους ίδιους, είτε στους προέδρους των χωριών θα βρει άμεση επίλυση στο αίτημά του.

KRINI LIVE