Σε απέραντη λίμνη ο κάμπος της Φαρκαδόνας από τα νερά του Πηνειού (Φωτο & Βίντεο)

Συνεχίζουν να ανησυχούν οι κάτοικοι χωριών της Φαρκαδόνας από τη συνέχιση της κακοκαιρίας και των βροχοπτώσεων σε ορεινές και πεδινές περιοχές του νομού

Εκτός της κοίτης του συνεχίζει να ρέει ο Πηνειός ποταμός στην ευρύτερη περιοχή Φαρκαδόνας, μετά και τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις. Η κατάσταση που επικρατεί και στο Δήμο Φαρκαδόνας, όπως φυσικά και στο σύνολο του νομού Τρικάλων, είναι ανησυχητική καθώς στο Πηνειό ποταμό καταλήγουν τεράστιοι όγκοι νερού, που κατηφορίζουν στην Φαρκαδόνα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται υπερχειλίσεις σε διάφορες περιοχές του νομού από την Νομή έως και την Πηνειάδα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφονται τόσο στο Πηνειό, όσο και σε χείμαρρους και παραποτάμους που διέρχονται των χωριών του Δήμου, με τα νερά τους να είναι ιδιαίτερα φουσκωμένα από το πρωί του Σαββάτου, χωρίς να υπάρχει εκτόνωση.

Αποτέλεσμα όλων πολλές αγροτικές περιοχές του Δήμου να συνεχίζουν να βρίσκονται βυθισμένες στα νερά του Πηνειού και ο κάμπος να θυμίζει μια απέραντη λίμνη.

Πηνειάδα, Ζάρκο, Κεραμίδι, Κλοκοτός, Νομή, Σερβωτά, είναι μόλις λίγα από τα χωριά όπου δέχονται τα μεγαλύτερα πλήγματα των πλημμυρών.

Στα συγκεκριμένα σημεία κυριαρχεί από προχθές ολική υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού, βυθίζοντας στη λάσπη και τα νερά μεγάλες εκτάσεις καλλιεργούμενες και μη.

Ανησυχία προκαλούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στα χωριά της Νομής, του Κεραμιδίου και της Πηνειάδας.

Τα νερά του Πηνειού στο δ.δ. της Πηνειάδας έχουν φτάσει στο γήπεδο, αποδεικνύοντας το μεγάλο εύρος της πλημμύρας. Στο χωριό της Νομής το ποτάμι βρίσκεται στα όρια του αναχώματος με τους κατοίκους να ανησυχούν καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις δεν έχουν σταματήσει στα ορεινά του νομού, με αποτέλεσμα να αναμένονται νέες ποσότητες με νερό.

Σε οριακά σημεία μεταξύ αναχωμάτων κινείται ο Πηνειός και ο Ενιπέας στο Κεραμίδι. Ένα χωριό που γειτνιάζει με δυο ποτάμια, τα οποία δέχονται τα νερά δυο νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, Δήμος Φαρκαδόνας και κάτοικοι παρακολουθούν στενά τα φαινόμενα, για να επέμβουν αν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Για τις βραδινές ώρες της Κυριακής αλλά και της Δευτέρας αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, γεγονός που θα συνεχίσει να θέτει σε επιφυλακή τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους κατοίκους της πλειονότητας των χωριών του Δήμου μας.