Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκε αργά το απόγευμα ο Δήμος Φαρκαδόνας

Από τις 6 το απόγευμα υπερχείλισε ο Πηνειός και στο τελευταίο κομμάτι στα αγροκτήματα του Ζάρκου και της Πηνειάδας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 περίπου το απόγευμα της Τρίτης η υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις κοινότητες του Ζάρκου και της Πηνειάδας. Όπως αναμενόταν από το πρωί, μετά και την υπερχείλιση του Ενιπέα και του Πηνειού σε κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα από την Νομή, τον Κλοκοτό έως και το Κεραμίδι, το ποτάμι «έσπασε» και στα δύο τελευταία χωριά που δέχονται τους όγκους νερού τελευταία.

ΝΟΜΗ
ΚΛΟΚΟΤΟΣ

Σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας, σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταφέρθηκαν από αγρότες της περιοχή μας στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» έχουν πλέον πλημμυρίσει περισσότερα από 20.000 στρέμματα, εκ των οποίων 2.000 περίπου καλλιεργήσιμα με σιτηρά αλλά και μηδική.

Για μια ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κάμπος του Δήμου Φαρκαδόνας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, καθώς οι κοίτες των ποταμών δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τους αυξημένους όγκους νερού, που κατηφόρισαν από το σύνολο του νομού Τρικάλων, αλλά και του γειτονικού νομού Καρδίτσας. Αργά το μεσημέρι τέθηκε σε λειτουργία και το Αντλιοστάσιο του Κεραμιδίου για την διαχείριση των υδάτινων όγκων.

Οι πρόεδροι των χωριών σε Νομή, Βαγγέλης Παπαλεξανδρής, Κλοκοτό, Θανάσης Κοσμάς,  Κεραμίδι, Βασίλης Θεοδώρου, Ζάρκο, Γιάννης Βούλγαρης και Πηνειάδα, Άννα Ευαγγέλου-Γιαννακού, βρίσκονται σε διαρκεί εγρήγορση αλλά και σε περιπτώσεις επικοινωνία προκειμένου σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την συνδρομή του Δήμου ή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.