Σε Ακαδημαϊκή τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Θανάσης Λιούτας

Ο Τρικαλινός βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι η περιττή γραφειοκρατία είναι αχρείαστη και πραγματικό εμπόδιο για την ανάπτυξη αλλά και για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων και στόχος όλων μας πρέπει να είναι η πάταξή της

Σε Ακαδημαϊκή τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούτας. Θέμα της τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσαν από κοινού τα  Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, «Διοίκηση Επιχειρήσεων – MBA» και «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπήρξε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης.                                                                                                 

Στη συζήτηση που αναπτύχτηκε με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργο Γεωργαντά, επεξηγήθηκε το σύνολο της ψηφιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κ. Γεωργαντάς ανέλυσε όλα όσα έχουν υλοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, καθώς και τους στόχους, οι οποίοι τίθενται για το κοντινό μέλλον.

Από την πλευρά του ο κ. Λιούτας υπογράμμισε ότι, «το θέμα της συζήτησης της τηλεδιάσκεψης είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς συνδέεται τόσο με το γεγονός ότι είναι αναγκαίο να έχουμε ένα σύγχρονο, γρήγορο και αποτελεσματικό κράτος, όσο και με το γεγονός ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο, μέσα στην πανδημία του Κορωνοϊού, είμαστε παράδειγμα για τον τρόπο που η ψηφιακή κακοδαιμονία μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το κράτος λειτούργησε έξυπνα, σύγχρονα και αδιάκοπα και συγχρόνως θωρακίσαμε την ανθρώπινη ζωή».

Ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε ότι τα βήματα που έχουν γίνει και που αναμένονται να γίνουν είναι εντυπωσιακά. «Ξεκινήσαμε πριν μήνες με το «μόνον άπαξ», και φθάνουμε σήμερα να δίνονται και ηλεκτρονικά υπεύθυνες δηλώσεις και σύντομα θα έχουμε τον ενιαίο αριθμό του πολίτη».

Ο Τρικαλινός βουλευτής σημείωσε ότι η περιττή γραφειοκρατία είναι αχρείαστη και πραγματικό εμπόδιο για την ανάπτυξη αλλά και για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων και στόχος όλων μας πρέπει να είναι η πάταξή της. Ο κ. Λιούτας συνεχάρη τον κ. Γεωργαντά, τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και συνολικά το Υπουργείο για όλα όσα έχουν πετύχει, καθώς και για τη συνεχή προσήλωσή τους στον στόχο οι υπηρεσίες του δημοσίου να εκσυγχρονίζονται πάντα προς όφελος του πολίτη και της εθνικής οικονομίας.

Ο Θανάσης Λιούτας ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του συνεχάρη και τους καθηγητές και φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που διοργάνωσαν την τηλεδιάσκεψη και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν, καθώς η γνώση που προσφέρουν είναι κομβική για τη δημόσια συζήτηση και για τον σχεδιασμό της πολιτικής γενικότερα.

KRINI LIVE