Σαφείς προειδοποιήσεις πολλών προέδρων της περιοχής μας προς τους θερμοκέφαλους

Αν σε περίπτωση αντιληφθούν παρουσία ετεροδημότη στα χωριά τους θα ειδοποιούν αμέσως την Αστυνομία για να προφυλάξουν την κοινότητα

Αυτό το Πάσχα τα χωριά δεν θα γεμίσουν από κόσμο, όπως άλλωτε. Αυτό το Πάσχα οι γονείς δεν θα δεχτούν παιδιά στο σπίτι, δεν θα χαρούν εγγόνια. Αυτό το Πάσχα οι εκκλησιές θα μείνουν άδειες και ερμητικά κλειστές, αυτό το Πάσχα θα είναι εντελώς διαφορετικά και έρημα. Η προστασία ενάντια στο κορονοϊό προέχει προκειμένου να ανταμώσουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι.

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και παλιότερα είχαμε συνηθίσει να υποδεχόμαστε τους πρώτους ετεροδημότες που καταφθάναν στους γενέθλιους τόπους από διάφορα σημεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ανθρώπους που γέμισαν τις πλατείες, παιδιά που γέμισαν τις παιδικές χαρές και τις αλάνες, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Πολλά κλειστά σπίτια άνοιγαν ενώ η χαρά και οι φωνές αντηχούσαν στα άλλοτε έρημα χωριά.

Δυστυχώς αυτό το Πάσχα δεν θα συμβεί τίποτα από τα παραπάνω. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό για την αποτροπή του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα, όλη την Μεγάλη Εβδομάδα σε κομβικά σημεία και παράδρομους, αλλά και το σημαντικότερο η ευαισθησία που δείχνει η πλειονότητα των ετεροδημοτών να μην εκδράμει στην επαρχία και στα χωριά μας, θα κάνουν αυτό το Πάσχα διαφορετικό.

Ήδη τα χωριά, όπως δηλώνουν άλλωστε πολλοί πρόεδροι κοινοτήτων της περιοχή μας, συνεχίζουν να πορεύονται στους ίδιους και γνώριμους, περιοριστικούς ρυθμούς. Όπως εξηγούν κανείς δεν τολμά να διακινδυνεύσει την υγεία κανενός δικού του ανθρώπου, όπως φυσικά κι ενός ολόκληρου χωριού. Θεωρούν πως και οι επόμενες ημέρες θα είναι ίδιες. Ακόμη κι αν κάποιοι επιπόλαιοι θελήσουν να επιχειρήσουν κάποια επίσκεψη θα αποτραπούν από τις Αστυνομικές Αρχές που θα περιπολούν στις εθνικές οδούς.

Βεβαία ορισμένοι κοινοτάρχες της περιοχή μας δεν παραλείπουν να δηλώσουν ότι σε περίπτωση που αντιληφθούν την παρουσία κάποιου ετεροδημότη στα χωριά τους, ειδικά από πόλεις που έχουν κρούσματα κορονοϊού, προειδοποιούν ότι δεν θα διστάσουν να απευθυνθούν στις Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να προφυλάξουν την κοινότητα και τους ηλικιωμένους.

KRINI LIVE