Ραγδαία εξάπλωση του Κορονοϊού στη Φαρκαδόνα – Εκτάκτως αύριο στην Πλατεία κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για Rapid Tests

Το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει ράπιτ τεστ στην πλατεία της κωμόπολης μετά την ραγδαία εξάπλωση του ιού στην έδρα του δήμου

Εκτάκτως μεταβαίνει αύριο Τρίτη στη Φαρκαδόνα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση ραπιτ τεστ στην πλατεία της κωμόπολης  08:00 έως 11:00 το πρωί, μετά τη ραγδαία διασπορά κορονοϊού στη Φαρκαδόνα αλλά και σ’ όλο το φάσμα του Δήμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΚΡΗΝΗ LIVE» καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται, με το κορονοϊό να μην ξεχωρίζει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μικρές και μεγάλες ηλικίες. Καθημερινά αρκετά άτομα απευθύνονται είτε σε ιδιώτες γιατρούς, είτε σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές, για να διανύσουν την κατάσταση όσο το δυνατό πιο ανώδυνα.

Στην πλειονότητα των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας, με αυξανόμενη ένταση στις Δημοτικές Ενότητες Φαρκαδόνας και Οιχαλίας, υπάρχουν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού. ολόκληρες οικογένειες νοσούν από κορονοϊό ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η νοσηλεία στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που συγκέντρωσε η «KΡHNH LIVE» το τελευταίο δεκαπενθήμερο νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων δεκάδες άτομα που νόσησαν από κορονοϊό και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία τους.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη σε κάποια χωριά, όπου η διασπορά χαρακτηρίζεται έντονη, προβληματίζοντας τις υγειονομικές Αρχές. Γιατροί συνεχίζουν να παροτρύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά ταυτόχρονα να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά ταυτόχρονα να προστατεύσουν και τους δικούς τους ανθρώπους από τον κορονοϊό. Παράλληλα τους καλούν να αποφεύγουν μέρη που παρατηρείται συνωστισμός και το σημαντικότερο να αποφεύγουν κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες κυριαρχεί έντονα ο κίνδυνος για την μετάδοση του ιού.