Προβλήματα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας από την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)

Φούσκωσαν ποτάμια και ρέουν στα όρια τους, σπάνε μικροφράγματα από την μεγάλη ορμή και πίεση του νερού, υπερχειλίσεις ρεμάτων και χειμάρρων σε πολλά χωριά  

Η κακοκαιρία και ο χειμώνας δείχνουν καλά το πρόσωπο τους από το βράδυ της Δευτέρας και στην περιοχή της Φαρκαδόνας, η οποία άρχισε να βιώνει δύσκολες ώρες. Αυτές οι δυσκολίες θα συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα καθώς το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρο το νομό και πολλές περιοχές της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και μπορεί οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης να μην προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα. Αντιθέτως οι καταιγίδες που σημειώνονται σε όλο το φάσμα της περιοχής μας και του νομού με αμείωτη ένταση και συνεχίζονται άρχισαν να μεταφέρουν τα πρώτα προβλήματα.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» αν και μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες, μιας και τεράστιοι όγκοι νερού κατηφορίσουν από ορεινές περιοχές και καταλήγουν σε χειμάρρους και ποτάμια.

Ήδη σε Αχλαδοχώρι, Κρήνη, Κλοκοτό, Οιχαλία, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής άρχισαν να σπάνε μικροφράγματα ενώ η ορμητική κάθοδος του νερού προκαλεί ανησυχία και για τα αναχώματα σε πολλές κοινότητες.

Στην Κρήνη νωρίς το πρωί της Τρίτης, σημειώθηκε υπερχείλιση του χειμάρρου στο σημείο της γέφυρας στη συνδετήρια οδό με την Παναγίτσα. Ανάλογες εικόνες παρατηρούνται σε αρκετά χωριά καθώς το νερό που καταφτάνει στην περιοχή είναι αρκετό.

Αναφορικά με ποτάμια στην Οιχαλία, ο Νεοχωρίτης ποταμός έχει φουσκώσει αρκετά καθώς δέχεται και συγκεντρώνει τα νερά από τα ορεινά ενώ στα όρια του βρίσκεται και ο Πηνειός ποταμός.

Όπως εκτιμούν οι αγρότες αλλά και κοινοτάρχες μέσα στις επόμενες ώρες, ο Πηνειός ποταμός αναμένεται να υπερχειλίσει μην αντέχοντας τον όγκο και την πίεση των νερών.

Οι αρμόδιες Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε πρόβλημα.

Σε θέση μάχης βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης και ο Δήμος Φαρκαδόνας. Μάλιστα ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής με αντιπροσωπεία του Δήμου, επισκέφτηκε την Κρήνη συναντώντας τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ Σπύρο Μάγγο, αλλά και άλλες κοινότητες, προκειμένου να δει από κοντά την επικρατούσα κατάσταση. Ο ίδιος μιλώντας αποκλειστικά στην «ΚΡΗΝΗLIVE» ισχυρίστηκε ότι οι μεγάλοι όγκοι νερού, προκάλεσαν τα πρώτα προβλήματα στην περιοχή, ενώ  ο Δήμος θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει ότι προκύψει τις επόμενες ώρες.