Πρόταση για μετονομασία της πλατείας Οιχαλίας σε «Γιαννάκου Σακελλαρίου»

Η συγκεκριμένη πρόταση κατατίθεται μέσω άρθρου από τον εν ενεργεία αστυνομικό και κοινοτικό σύμβουλο Οιχαλίας Ευστάθιο Χαλό (Ζιάκα)

Την μετονομασία της κεντρικής πλατείας Οιχαλίας σε πλατεία «Γιαννάκου Σακελλαρίου», (όπως ήθελε να τον αποκαλούν οι συγχωριανοί του), πρότεινει ο κοινοτικός σύμβουλος Οιχαλίας Ευστάθιος Χαλός (Ζιάκας).

Ο εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος μέσω του άρθρου του, που παρουσιάζει σήμερα η «ΚΡΗΝΗ LIVE» επικεντρώνεται στην ισχυρή προσωπικότητα του αείμνηστου δημάρχου Φαρκαδόνας και προτείνει η πλατεία να λάβει το όνομα του Γιάννη Σακελλαρίου, χωρίς ιδιότητες, ούτε του δημάρχου, ούτε του γιατρού, διότι μπροστά απ’ αυτούς τους σπουδαίους βέβαια τίτλους, προηγούνταν ένας σπουδαιότερος, ο τίτλος του ανθρώπου και ο εκείνος αντιπροσώπευε τον τίτλο αυτό σε όλο του το μεγαλείο.

Αναλυτικά το κείμενο του Ευστάθιου Χαλού, εν ενεργεία αστυνομικού και κοινοτικού συμβούλου έχει ως εξής:

«Και τώρα που η αυλαία της ζωής του έπεσε και η αγάπη του κόσμου για την προσφορά του σχεδόν μισό αιώνα, φάνηκε στο χειροκρότημα. Και τώρα που τα φώτα σιγά – σιγά σβήνουν, ο πόνος του αποχαιρετισμού γίνεται προσμονή για την μεταθανάτια ζωή και την ελπίδα πως ένα γνήσιο τέκνο του τόπου μας, θα πρεσβεύει υπέρ όλων μας, κοντά πλέον στον Κύριο, για τους ανάξιους δούλους Του.

Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω μερικά λόγια γι’ αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο που έζησε κοντά μας και ονομαζόταν Ιωάννης Σακελλαρίου και όσα μας δίδαξε κατά την επίγεια ζωή του.

Όλη η ζωή του αποτελούσε μια αδιάκοπη, ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο του. Εφάρμοσε κατά γράμμα την ρήση του Ευαγγελίου: «αγαπά τον πλησίον σου ως εαυτόν».

Το ήθος του ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής ήταν απαράμιλλο. Σε μια εποχή του πατώ επί πτωμάτων για να ανελιχθώ αυτός εφάρμοσε το «μη κρίνεις, για να μη κριθείς». Σε μια πολιτική αρένα που εκτοξευόταν εκατέρωθεν ύβρεις & απειλές αυτός αντέταξε το: «η καρδιά μου σας χωράει όλους!».

Οι λόγοι του ξεκινούσαν και τελείωναν με κύριο σύνθημα την αγάπη του για τον συνάνθρωπο. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σακελλαρίου είχε ένα όραμα για τον τόπο του , το οποίο δε κατάφερε να εκπληρώσει. Χρέος μας είναι πλέον, να υλοποιήσουμε εμείς «Όλοι Μαζί» το όραμα του ίδιου. 

Ο ίδιος δεν έτρεφε προσωπικές δόξες και δάφνες αναγνώρισης. Η συμμετοχή του στα κοινά ήταν μια ανιδιοτελής πράξη προσφοράς προς τον συνάνθρωπο του. Και όπως ίδιος δήλωσε προφητικά σε προεκλογική του ομιλία: «η συμμετοχή μου είναι ένα επιστέγασμα ζωής». Και έτσι πραγματικά έγινε, την 18-08-2020 άφησε την τελευταία του πνοή παλεύοντας να σταθεί στα πόδια του – σε μια άνιση μάχη – για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ξανά σε όλους εμάς.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης προτείνω, με την ιδιότητα μου ως τοπικού συμβούλου και την σύμφωνη γνώμη των συμπολιτών μου, η Κεντρική Πλατεία Οιχαλίας να ονομαστεί σε πλατεία: «Ιωάννη Σακελλαρίου» • ούτε Δημάρχου, ούτε Γιατρού, διότι μπροστά απ’ αυτούς τους σπουδαίους βέβαια τίτλους, προηγούνταν ένας σπουδαιότερος, ο τίτλος του «ΑΝΘΡΩΠΟΥ» και ο Γιάννης Σακελλαρίου αντιπροσώπευε τον τίτλο αυτό σε όλο του το μεγαλείο.

Στην τελευταία του προεκλογική ομιλία είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «πρώτα απ’ όλα ο άνθρωπος»!

Όποτε διορθώνω ας μετονομαστεί η Πλατεία μας – όπως ήθελε και ο ίδιος άλλωστε να τον αποκαλούν – σε Πλατεία: 

«ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ»

Θα σε θυμόμαστε για πάντα..

Χαλός Ευστάθιος – Ζιάκας