Προσοχή: Σε παγοδρόμια θα μετατραπούν από σήμερα το βράδυ οι εξωτερικοί χώροι

Το λιώσιμο του χιονιού σε συνδυασμό με το πολικό ψύχος θα δημιουργήσει σε πολλά σημεία στρώματα πάγου και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή

Οι χιονοπτώσεις που επέφερε στο πέρασμα της η «Μήδεια», -ίσως για την περιοχή της Φαρκαδόνας να ήταν οι πρώτες της χρονιάς και οι τελευταίες για την παρούσα περίοδο-, μας εγκατέλειψαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Πλέον τη σκυτάλη λαμβάνει ο παγετός, ο οποίος θα επικρατήσει από νωρίς σήμερα το βράδυ.

Η ηλιοφάνεια που επικράτησε σήμερα, ανέβασε το μεσημέρι τον υδράργυρο στους 2 βαθμούς Κελσίου, συμβάλλοντας στο λιώσιμο του χιονιού σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο σε ένα μεγάλο μέρος του Δήμου μας, κυρίως στα ανατολικά, τα χιόνια, ειδικά στα ορεινά αλλά και εντός των οικισμών δεν έχουν λιώσει στο μέγιστο βαθμό, καθώς οι χθεσινές χιονοπτώσεις είχαν μεγάλη ένταση.

Η σημερινή ηλιοφάνεια ανέβασε για τουλάχιστον ένα 3ωρο την θερμοκρασία, λιώνοντας το χιόνια από τις στέγες και τους δρόμους. Ωστόσο τα νερά που συγκεντρώθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, αυλές, δρόμους, πλατείες, πλέον αποτελούν παγίδες καθώς από νωρίς το βράδυ προβλέπεται να επικρατήσει πολικό ψύχος. Ήδη στις 6 το απόγευμα το θερμόμετρο έδειχνε τους 0 Βαθμούς Κελσίου ενώ στις 8 το βράδυ αναμένεται να πάρει την κατηφόρα δείχνοντας τους -6. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα υπάρξει περεταίρω μείωση πέφτοντας στους -9 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να επικρατήσει ολικός παγετός με αποτέλεσμα δρόμοι και εξωτερικοί χώροι να μετατραπούν σε παγοδρόμια.

Για το επόμενο τριήμερο συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή και μείωση των περιττών μετακινήσεων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή, ενώ από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το θερμόμετρο θα επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα.