Προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στην Οιχαλία από τον Αντιδήμαρχο υγείας κ. Βαγγέλη Ζαφείρη

Σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση διοργανώνει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Υγείας στο Δήμο Φαρκαδόνας την Παρασκευή 24 Ιουνίου

Στη διοργάνωση μιας σημαντικής δράσης προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση διοργανώνει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Υγείας και τον ΑΝτιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Ζαφείρη, την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την «Krini Live» η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, στην πρόληψη και στην αντιμετώπισή της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν:

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρες: 18:00 – 20.00, στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Οιχαλίας υπό την ιατρική επίβλεψη των κ.κ.Διονύσιου Παρίδη, Χειρ. Ορθοπαιδικού και του Ριζούλη Ανδρέα, Ενδοκρινολόγου.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα: 24333 50052 και 24333 50056. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα ή νοσήσαντες με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, 6979252570 email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

www.facebook.com/osteocaregr
www.youtube.com/osteoporosisgr

www.twitter.com/osteocaregr

www.instagram.com/petalouda_team


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.