Προγραμματισμός θέσεων για μελλοντικές προσλήψεις 8μηνων

Το αίτημα του Δήμου Φαρκαδόνας αφορά την πρόσληψη 24 συνολικά θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων που θα προκηρυχτούν βάσει ΑΣΕΠ

Την πρόσληψη 24 θέσεων διαφόρων κατηγοριών και κλάδων προγραμμάτισε να αιτηθεί από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και έπειτα από σχετικά κάλεσμα ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Πρόκειται για θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα έχουν διάρκεια 8 μηνών. Η κάλυψη της δαπάνης θα γίνει μέσω ΚΑΠ αλλά και μέσω ανταποδοτικού χαρακτήρα, κάτι ανάλογο που συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Δήμος Φαρκαδόνας αναμένεται να αιτηθεί από το αρμόδιο υπουργείο 24 συνολικά θέσεις και συγκεκριμένα:

Νηπιαγωγών ΠΕ (1), Βρεφοκόμων ΤΕ (1), Εργατών Πρασίνου ΥΕ (4), μέσω ΚΑΠ και Οδηγών Απορριμματοφόρων ΔΕ (2), Οδηγών Λεωφορείου ΔΕ (1), Χειριστών Μηχανημάτων Έργου ΔΕ (2), Εργατών Καθαριότητας (7), Εργατών Γενικών Καθηκόντων (6) μέσω Ανταποδοτικού Χαρακτήρα.

Το θέμα τέθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης με τη δημοτική Αρχή να θεωρεί άκρως απαραίτητη την πρόσληψη μια και το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου είναι έντεκα (11), εκ των οποίων πέντε (5) οδηγοί απορριμματοφόρων, ένας (1) ηλεκτροτεχνίτης και πέντε (5) εργάτες καθαριότητας.

Ο δήμαρχος συνεχίζοντας ανέφερε στοιχεία του Δήμου μέσω των οποίων κρίνεται αναγκαία η πρόσκληψη μιας και ο Δήμος διαθέτει:

ü  Έξι (6) απορριμματοφόρα και πέντε (5) οδηγούς με αποτέλεσμα ένα απορριμματοφόρο να μένει παροπλισμένο και να μη γίνεται τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων με κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

ü  Οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι συνοδοί απορριμματοφόρων είναι Πέντε (5) και στο κάθε απορριμματοφόρο απαιτούνται δυο.

ü  Τρία (3) JCB και τρία (3) GRADER χωρίς να υπάρχει χειριστής μηχανημάτων έργου, με αποτέλεσμα να δαπανούμε αρκετά χρήματα για μικρά έργα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν με δικά μας μέσα.

ü  Δυο (2) υδροφόρες και δυο (2) φορτηγά ανατρεπόμενα και τρία (3) οχήματα επιβατικά 4Χ4 για τα οποία δεν έχουμε κανένα οδηγό.

ü  Τέσσερα (4) τρακτέρ και δύο (2) μικρότερα χλοοκοπτικά τρακτέρ για τα οποία δεν έχουμε κανένα οδηγό.

ü  Η συνεχής βλάστηση από την άνοιξη μέχρι και το Φθινόπωρο

ü  Καθαρισμός των ξερών χόρτων, δενδρυλλίων και κλαδιών για αποφυγή πυρκαγιάς

ü  Καθαρισμός δένδρων, δενδρυλλίων και κλαδιών για αποφυγή ατυχημάτων και κλείσιμων δρόμων, ρυάκων, φρεατίων και αποφυγή συνακόλουθων πλημμυρών

ü  Διάνοιξη αγροτικών δρόμων, ρυάκων και φρεατίων

ü  Τη γενικότερη συντήρηση πρασίνου στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Επιπρόσθετα στο Δήμο Φαρκαδόνας λειτουργούν τέσσερις (4) παιδικοί σταθμοί και εξυπηρετούνται, από τρία (3) άτομα μόνιμο προσωπικό αποτελούμενο από δύο (2) ΠΕ Νηπιαγωγούς και ένα (1) ΔΕ μαγείρων, εννέα (9) άτομα ορισμένου χρόνου έντεκα (11) μηνών, αποτελούμενο από δύο (2) ΠΕ Νηπιαγωγούς, ένα (1) ΔΕ μαγείρων δύο (2) ΥΕ μαγείρων και τέσσερις (4) γενικών καθηκόντων.

Τις αντιρρήσεις του επί του προγραμματισμού μετέφερε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου, ειδικά στο σημείο της πρόσληψης νηπιαγωγών και βρεφοκόμων. Όπως ανέφερε οι θέσεις αυτές έπρεπε να προκηρυχτούν το Σεπτέμβριο κι όχι την άνοιξη καθώς ο χρόνος λειτουργίας των σχολείων θα είναι ελάχιστος.

Απαντώντας ο δήμαρχος επικαλέστηκε την καθυστέρηση της κοινοποίησης του σχετικού εγγράφου από το υπουργείο Εσωτερικών που καθυστέρησε την διαδικασία.