Προετοιμάζονται για την Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι

Οι Τρικαλινές Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές με το νόμο «Κατρούγκαλου», τη μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας

Το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη θα λάβουν στις 19 του μήνα οι Τρικαλινοί συνταξιούχοι προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης.

Οι Τρικαλινές Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές με το νόμο «Κατρούγκαλου», τη μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας.

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους του νομού να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση απευθύνουν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού.

«Απαντάμε με νέες πανελλαδικές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις. Να καταδικάσουμε τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει τον ίδιο στόχο στο Ασφαλιστικό. Να απορρίψουμε την ψεύτικη προπαγάνδα τις κυβέρνησης, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες που καλλιεργεί τον εφησυχασμό έχοντας κατά νου τις εκλογές. Την κάλπικη, ψεύτικη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα που προηγούμενα κυβέρνησαν και όλοι μαζί μας έχουν τσακίσει. Την αλήθεια όσα παραμύθια και να λένε δεν μπορούν να την κρύψουν.», σημείωσε ο κ. Ηλίας Ζωγράφος, εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων.

Ανάμεσα στο διεκδικητικό πλαίσιο των συνταξιούχων συμπεριλαμβάνονται: Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα. Λένε όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας. Ζητούν να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ. Διεκδικούν δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Άμεση απόδοση των δώρων. Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.