Η δημοτική Αρχή αποφάσισε το κυνοκομείο να στεγαστεί στο χώρο που στεγαζόταν το Κτηνιατρείο Φαρκαδόνας

Εντατικά προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία κυνοκομείου στον Δήμο Φαρκαδόνας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.

Η δημοτική Αρχή αποφάσισε το κυνοκομείο να στεγαστεί στο χώρο που στεγαζόταν το Κτηνιατρείο Φαρκαδόνας και μάλιστα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το ποσό των 7.000 ευρώ για τις εργασίες που απαιτούνται για την συντήρηση και επισκευή του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών και των διαδικασιών, ώστε το καταφύγιο των ζώων να δημιουργεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη επίλυση του ζητήματος με τα αδέσποτα ζώα και για την αποφυγή προβλημάτων που μπορεί προκύψουν» τονίζει ο δήμαρχος.

Ο ίδιο επισημαίνει ότι σε αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι και κάποια στιγμή να αναλογιστούν γιατί υπάρχουν αδέσποτα ζώα.

Όπως προαναφέρθηκε, το κυνοκομείο θα φιλοξενηθεί στο Κτηνιατρείο Φαρκαδόνας.

Εκεί, θα δέχονται την φροντίδα που απαιτείται, ενώ άνθρωποι θα μεριμνούν για τον εμβολιασμό, την στείρωση και το «τσιπάρισμα» τους και στην συνέχεια για την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Να αναφερθεί ότι έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη υπαλλήλων που χρειάζονται, όπως δύο κτηνιάτρων, ενώ έχουν εξασφαλιστεί και οι πιστώσεις για τα φάρμακα.

Πάντως, πρόκειται για ένα πρόβλημα που μεγαλώνει συνεχώς, με τα αδέσποτα που τριγυρνούν σε δημόσιους χώρους, πάρκα και πλατείες να αυξάνονται.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων που έχουν δεχθεί πολίτες, με τους κατοίκους να είναι ανάστατοι και να χαρακτηρίζουν άκρως επικίνδυνη την κατάσταση.

Και κατά τον παρελθόν υπήρξαν κάποιες προσπάθειες για την διαχείριση του ζητήματος αλλά απέβησαν άκαρπες.