Πλήθος κόσμου είπε το «τελευταίο αντίο» στον Εμμανουήλ Κυρίτση

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο τέως πρόεδρος του Πετρωτού Εμμανουήλ Κυρίτση πλήθος συγχωριανών του, πολιτικών  και αυτοδιοικητικών όλου του νομού

Στην τελευταία του κατοικία, στα χώματα που γεννήθηκε, έζησε, μεγάλωσε κι έκανε οικογένεια οδηγήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, ο τέως πρόεδρος της κοινότητας Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας, Εμμανουήλ Κυρίτσης. Η σορός του τέως προέδρου και επί χρόνια αυτοδιοικητικού Εμμανουήλ Κυρίτση, μεταφέρθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πετρωτού όπου τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία. Στην οικία του αλλά και στην εκκλησία βρέθηκαν για να πουν το «τελευταίο αντίο» συνάδελφοί του αιρετοί από όλο το νομό αλλά και από το Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και πλήθος κόσμου που θέλησε να τον αποχαιρετίσει για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα.

Δίπλα του η σύζυγός του Όλγα, τα παιδιά και τα εγγόνια του, συντετριμμένοι, που θέλησαν να αποχαιρετίσουν το δικό τους άνθρωπο, το σύζυγο, τον πατέρα, τον παππού… το στήριγμα.

Με λόγια θερμά μίλησε για τον Κυρίτση Εμμανουήλ ο πρώην εφημέριος του χωριού π. Νικόλαος Χαντζιάρας, ο οποίος κατά την παρουσία του στο χωριό είχε αναπτύξει στενές φιλικές σχέσεις. Μίλησε για μια ισχυρή, αυτοδιοικητική προσωπικότητα, που αγαπούσε υπερβολικά το χωριό και νοιαζόταν για τα προβλήματα όλων των συγχωριανών του. Δεν δίσταζε να πραγματοποιεί ταξίδια αστραπή στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις για να επιλύσει θέματα και προβλήματα που ταλάνιζαν το χωριό.

Το δικό του ευχαριστώ απηύθυνε δημόσια στον τέως πρόεδρο, ο συγχωριανός του και επικεφαλής σήμερα της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας Μιχάλης Μπαγιώτης. Στον επικήδειο ο Μιχάλης Μπαγιώτης αναφέρθηκε στον άνθρωπο Κυρίτση Εμμανουήλ, στον αυτοδιοικητικό, αλλά και στον πολιτικό του πατέρα-δάσκαλο, όπως τον χαρακτήρισε καθώς δίπλα του έμαθε πολλά, ακολουθώντας την μακρά πορεία του στα κοινά.

Τον χαρακτήρισε  ως μια έντονη προσωπικότητα, που κόσμησε και υπηρέτησε τον τόπο για 40 περίπου έτη.

«Αγαπητέ πρόεδρε θα λείψεις σε πολλούς από εμάς. Στην σύζυγό σου, στα παιδιά σου, στα εγγόνια, στους συγχωριανούς σου. Θα λείψει το χαμόγελό σου, η κουβέντα σου, η στήριξη και η προσφορά που παρείχες στο χωριό. Για μένα υπήρξες πολιτικός οδηγός και δάσκαλος. Ακούμπησες την εμπιστοσύνη σου  για τον τόπο μας πάνω μου κι αυτό ήταν μεγάλη τιμή για μένα…», ήταν μερικά από τα λόγια του Μιχάλη Μπαγιώτη.

Πλέον ένας σημαντικός αιρετός ανήκει στην αιωνιότητα, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.