Πλήθος κόσμου ανηφόρησε στο λόφο Ζουρ Παπά στον Πετρόπορο για την Αγία Παρασκευή

Δεκάδες κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο θαυματουργό εξωκλήσι

Διασχίζοντας κανείς την εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας και φτάνοντας στο ύψος του Πετροπόρου, το βλέμμα όλων των διερχόμενων οδηγών πέφτει στο λόφο του Ζουρ Παπά. Ένα σημείο συνυφασμένο με Μύθους και Παραδόσεις για ένα ιερέα που σύμφωνα με τη μυθοπλασία υπέπεσε σε βαρύ αμάρτημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο σημείο να ανοίξει η γη και να σχηματιστεί μια μεγάλη τάφρος που παλιότερα συγκέντρωνε νερό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με την «Krini Live» στο λόφο του Ζουρ Παπά είναι κτισμένο το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Ένας ναός θαυματουργός για τους κατοίκους του Πετροπόρου και των γύρω χωριών. Αυτός λοιπόν ο ναός πανηγύρισε με αφορμή και την εορτή της Αγίας Παρασκευής το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής. Πλήθος κόσμου ανηφόρισε στο λόφο για να τιμήσει και να προσκυνήσει την μνήμη της Αγίας Παρασκευής. Ανηφόρισε για να παρακολουθήσει τον Εσπερινό της εορτής και στην συνέχεια να απολαύσει το καλοκαιρινό, πολιτιστικό πρόγραμμα που  προσέφεραν σύλλογοι της περιοχής.

Στο ενάρετο βίο της Αγίας, στη δύναμη και στην υπομονή να αντέξει το Μαρτύριο για την αγάπη και την Πίστη στο Χριστό και Θεό, μίλησε ο Αρχιμανδρίτης, Άνθιμος Σταμόπουλος κατά το Θείο Κήρυγμα. Μαζί με τον σεβάσμιο ιερέα της κοινότητας π. Νικόλαο Τσιούκα, κάλεσαν τους πιστούς να επικαλούνται την Αγία Παρασκευή, η οποία από το σημείο που βρίσκεται ο Ναός της αποτελεί σκέπη για τον Πετρόπορο, τα γύρο χωριά αλλά τους διερχόμενους οδηγούς.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τη διανομή παραδοσιακής φιλοξενίας στον κόσμο ενώ παραδοσιακό τόνο έδωσαν τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων των Πολιτιστικών Συλλόγων Πετροπόρου και Πετρωτού. Χορευτές προσέφεραν ένα άριστο χορευτικό πρόγραμμα που απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις πέραν του κόσμου παρέστησαν ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Θανάσης Λιούτας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Ντίνος Μπάρδας, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής, οι αντιδήμαρχοι Ειρήνη Κακαϊτσα και Γιάννης Γεωργολόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Φαρκαδόνας, Κώστας Κοκκινίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φαρκαδόνας, Μιχάλης Μπαγιώτης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Φαρκαδόνας, Θανάσης Μεριβάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φαρκαδόνας Δημήτρης Δημότσιος και Γιάννης Μέμηλας, ο πρόεδρος της κοινότητας Πετροπόρου, Κώστας Φορτοτήρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Τρικάλων και εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Τσιάκαλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων κ. Αχιλλέας Μυσιρλής, η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά κ.α.

Από την πλευρά του, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Πετροπόρου και ο εφημέριος ευχαριστούν θερμά το Δήμο Φαρκαδόνας, τον Δήμαρχο Σπύρο Αγναντή, τον Πρόεδρο κ. Κώστα Φωρτοτήρα και τους αντιδημάρχους, Γιάννη Γεωργολόπουλο και Βαγγέλη Κοσμά για την διάνοιξη και βελτίωση της προσβασιμότητας του δρόμου στο Ναό και τις λοιπές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.