Πλημμύρισε από Πασχαλινούς και Αναστάσιμους ύμνους η Ζωοδόχος Πηγή Παναγίτσας

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την Ιερά Μονή για να προσκυνήσει το Τίμιο Ξύλο που μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής

Πλημμύρισε από Πασχαλινούς και Αναστάσιμους ύμνους το βράδυ της Παρασκευής η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας. Όπως κατέγραψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το «KriniLive.gr» που ανηφόρισε στο μοναστήρι όπου υποδέχτηκε απότμημα του Τιμίου Ξύλου, μια σημαντική ευλογία για την περιοχή της Παναγίτσας κι όλου του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού έγινε έμπροσθεν της Μονής, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Χρισόστομο. Λίγο αργότερα στο Καθαλικό της Μονής ακολούθησε η τέλεση Ιεράς Αγριπνίας στην οποία συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων.

Η ατμόσφαιρα στο μοναστήρι υπήρξε άκρως κατανυκτική. Πιστοί κάθε ηλικίας ανηφόρησαν στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο, στο οποίο Σταυρώθηκε ο Χριστός, ο Σωτήρ του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που στην περιοχή της Φαρκαδόνας μεταφέρεται απότμημα του Τιμίου Σταυρού προς προσκύνηση. Η πρώτη φορά, όπως είναι γνωστό, που είχε μεταφερθεί με πολυήμερη παρουσία, ήταν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα μισά περίπου της δεκαετίας του 90, από το Άγιο Όρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.