Παζαράκι Φαρκαδόνας: Για μας προέχει η υγεία του κόσμου δηλώνει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας

Δεν θα διεξαχθεί το φετινό παζαράκι της Φαρκαδόνας, υπό το φόβο διασποράς του κορονοϊού αναφέρει ο κ. Σπύρος Αγναντής

«Για μας προέχει η υγεία των πολιτών. Ας ήμαστε καλά, να ξεπεράσουμε την πανδημία και τους κινδύνους που εγκυμονεί και τον επόμενο χρόνο, όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί και επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα διοργανώσουμε τις εμποροπανηγύρεις με καλύτερο τρόπο».

Τάδε έφη ο δήμαρχος Φαρκαδόνας σχετικά με την ματαίωση της εμποροπανήγυρης Φαρκαδόνας, η οποία διοργανώνονταν ετησίως το διήμερο 19-20 Αυγούστου. Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗLIVE» για τη φετινή διοργάνωση υπήρξε μεγάλη συζήτηση, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι οι φορείς που υπεραμυνόταν της διοργάνωσης, καθώς και την περσινή χρονιά δεν διοργανώθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Παρά τα αιτήματα που κατατέθηκαν για την διοργάνωση της φετινής εμποροπανήγυρης, ο Δήμος Φαρκαδόνας, επέμενε στην αρχική απόφαση για αναστολή και της φετινής διοργάνωσης, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα σχετίζονται με τη διασπορά του κορονοϊού.

«Θα πρέπει να ήμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς τα κρούσματα σε καθημερινή βάση ακολουθούν αυξητική πορεία σε πανελλαδικό επίπεδο. Κρούσματα υπήρχαν και υπάρχουν και στην περιοχή του Δήμου μας, γεγονός που μας εφιστά την προσοχή για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Υπάρχει χρόνος για την εμποροπανήγυρη. Ας ευχηθούμε πρώτα να ήμαστε καλά και από τους χρόνου, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα προχωρήσουμε στην διοργάνωση με σωστό προγραμματισμό και με περισσότερες εκδηλώσεις. ας μην ξεχνούμε ότι προέχει η υγεία όλων μας», δήλωσε ο δήμαρχος.

Για την φετινή διοργάνωση αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξε και ανοιχτή σύσκεψη φορέων μέσω της οποίας ζητούνταν η διοργάνωση. Φορείς και μερίδα κατοίκων της Φαρκαδόνας, μέσω της σύσκεψης ζητούσαν την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης με το σκεπτικό ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και δεν υπάρχει η συμμετοχή μικροπωλητών για την δημιουργία συνωστισμού στους πάγκους. Παράλληλα επεσήμαναν ότι τα ψητοπωλεία τα οποία αναπτύσσονται μέσω τραπεζοκαθισμάτων θα μπορούσαν με αφορμή την άνεση του χώρου να χρησιμοποιήσουν περισσότερα τετραγωνικά για την αποφυγή συνωστισμού.

Για το ίδιο θέμα είχε συσκεφτεί και η δημοτική κοινότητα, προκειμένου να συζητήσει το θέμα, με κατά πλειοψηφία απόφαση της άποψης υπέρ της διεξαγωγής.