Παρεμβάσεις σε αρδευτικά κανάλια και οδούς

Σε εξέλιξη βρίσκονται καθημερινά οι εργασίες καθαρισμού αρδευτικών καναλιών και ερεισμάτων οδών από δέντρα και διαφόρου είδους άλλα στοιχεία

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Δήμος Φαρκαδόνας τον καθαρισμό των αρδευτικών καναλιών και των δημόσιων χώρων που γειτνιάζουν μ’ αυτά σε διάφορες περιοχές της ακτίνας του.

Στη παρούσα φάση η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρκαδόνας έχει προχωρήσει σε πλήθος εργασιών, που σχετίζονται με τον πλήρη καθαρισμό των καναλιών, της απομάκρυνσης φερτών υλικών και των οχθών τους από χόρτα, απομάκρυνσης δέντρων και θάμνων συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο στην ομαλή ροή των υδάτων προς τον Πηνειό ποταμό και των παραποτάμων του.

Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου, εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς καθημερινά, τόσο σε κατοικημένες περιοχές, όσο και στην ύπαιθρο και παραπλεύρως του Πηνειού ποταμού και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης έχει βάλει «στοίχημα» στην άμεση ολοκλήρωση των εργασιών για να αποτραπούν μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν στο έπακρο εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες των αγροτών.

Στην παρούσα φάση εκτελούνται εργασίες σε κανάλια του Κεραμιδιού ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών στην συγκεκριμένη περιοχή, θα υπάρξει επέκταση σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα στα οποία παρατηρούνται κι έχουν καταγραφεί ανάγκες. Παράλληλα στην ίδια περιοχή και στην περιφερειακή οδό Φαρκαδόνας – Κεραμιδίου διεξάγονται εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων της οδού από δέντρα και πυκνή βλάστηση θάμνων. Σκοπός των εργασιών πέραν της αισθητικής πλευράς είναι και η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών καθώς από το συγκεκριμένο σημείο καθημερινά διέρχεται μεγάλος όγκος αυτοκινήτων, που κινούνται από τη Φαρκαδόνα προς το Κεραμίδι και το αντίστοιχο, αγροτών και μηχανημάτων που μεταβαίνουν στα κτήματά τους, καθώς και οδηγών που κινούνται με κατεύθυνση περιοχές της Καρδίτσας.

Όσο οι καιρικές συνθήκες αποτελούν σύμμαχο, οι εργασίες θα εκτελούνται κανονικά ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους θα επιταχυνθούν περεταίρω μιας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας.