Παρέλυσαν από τα προβλήματα οι συνταξιούχοι

Την Παρασκευή το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων διοργανώνεται σύσκεψη με σκοπό το συντονισμό των επόμενων δράσεων

Ραντεβού στο εργατικό κέντρο των Τρικάλων δίνουν το πρωί της Παρασκευής συνταξιούχοι των Τρικάλων, προκειμένου να λάβουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ελλάδας, σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί και αναμένεται να παραστούν μέλη των Σ.Σ.Ο.Ε. προκειμένου να ενημερώσουν τα συνταξιουχικά σωματεία του νομού για τα προβλήματα που συνεχώς αυξάνονται αλλά και για τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου αυτά να αναδειχτούν, να ασκηθούν πιέσεις με στόχο να επιλυθούν.

Στην διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο δεκάμηνο, με τα προβλήματα στην υγεία, στις συντάξεις, με το νέο ασφαλιστικό και για τις συναντήσεις που έγιναν με κυβερνητικούς παράγοντες.

Θα αποφασισθεί επίσης το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρουν οι συνταξιούχοι οι κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων αποτελούν πλέον μονόδρομο, με τον προγραμματισμό τους να τίθεται στο περιθώριο της μεθαυριανής σύσκεψης.

Στα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του όλων των ταμείων αναφέρθηκε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων κ. Ηλίας Ζωγράφος, τονίζοντας ότι η κατάσταση για την πλειονότητα τείνει δραματική.

«Και άλλα μέτρα ετοιμάζονται να εφαρμοστούν σε βάρος των συνταξιούχων (προσωπική διαφορά, μείωση αφορολογήτου. Αντί τα προβλήματα να εξαλείφονται, αντιθέτως αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και αφορούν στην Υγεία, στις συντάξεις , το νέο ασφαλιστικό, στο νομοσχέδιο τερατούργημα που καταθέτει η κυβέρνηση για την κατάργηση του 8ωρου. Ο μόνος δρόμος πλέον είναι αυτός του αγώνα προκειμένου να αντιληφθούν στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι έχουν γονατίσει και χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας», τόνισε ο κ. Ζωγράφος.

Στην σύσκεψη αναμένεται να μετέχουν και συνταξιουχικά σωματεία του γειτονικού νομού της Καρδίτσας, προκειμένου να ακολουθηθεί κοινή πορεία και διεκδίκηση. Το καλοκαίρι ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαιτέρως θερμό για τους συνταξιούχους, κι όλα πλέον θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύσκεψη.