Παράταση για ένα επιπλέον χρόνο στην Κοινωφελή Εργασία στη δημόσια Υγεία

Στο πρόγραμμα που άρχισε να τρέχει προ διετίας συμμετέχουν και εργάζονται σε νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ πολλοί Φαρκαδόνιοι, πρώην άνεργοι του ΟΑΕΔ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται χιλιάδες εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη δημόσια Υγεία, πολλοί εκ των οποίων και της περιοχής μας.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ανακοινώθηκε η ανανέωση των συμβάσεων τους για ένα επιπλέον χρόνο. Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που έλαβε το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς άρχισε να τρέχει προ διετίας. Πρόκειται για συνολικά 3.802 άτομα, που θα συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας για ακόμη 12 μήνες.

Συγκεκριμένα, η έναρξη του 12μηνου είναι προγραμματισμένη για 2.865 εκ των εργαζομένων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σήμερα σε όλο το φάσμα των μονάδων του δημόσιου συστήματος Υγείας: Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά (και Πολυδύναμα) Ιατρεία, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς: ΕΟΠΥΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν: α) για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έως τα 1.087,00 ευρώ, β) για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τα 1.032,00 ευρώ, γ) για την κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως τα 853,00 ευρώ, δ) για την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης έως τα 775,00 ευρώ, ενώ οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).