Παραγγελίες και έρευνα αγοράς στα κρεοπωλεία

Το ενδιαφέρον του κόσμου στρέφεται παραδοσιακά στη γαλοπούλα, τα πουλερικά γενικώς, το χοιρινό, το αρνί και ό,τι προορίζεται για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μια μόλις εβδομάδα απέχουμε από τα Χριστούγεννα και τα κρεοπωλεία της περιοχής μας και του νομού κινούνται σε εορταστικούς ρυθμούς. Οι καταναλωτές ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σπεύδοντας στα κρεοπωλεία πραγματοποιώντας τις παραγγελίες τους, ή για να κάνουν τις πρώτες αγορές.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» από την πλευρά τους οι κρεοπώλες του νομού εναποθέτουν τις ελπίδες για τόνωση του τζίρου, με την προσδοκία ότι θα αυξάνεται σταδιακά το καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Όπως επισημαίνουν οι κρεοπώλες την τελευταία εβδομάδα βρίσκονται στην διαδικασία των ερωτήσεων και της έρευνας αγοράς που πραγματοποιούν οι καταναλωτές.

Το ενδιαφέρον του κόσμου στρέφεται παραδοσιακά στη γαλοπούλα, τα πουλερικά γενικώς, το χοιρινό, το αρνί και ό,τι προορίζεται για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η κίνηση θα αρχίσει να παρατηρείται από την Δευτέρα και θα κορυφωθεί για την γιορτή των Χριστουγέννων την παραμονή και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή.

Προσδοκία του κλάδου είναι να αυξηθεί η κίνηση στα κρεοπωλεία η οποία μέχρι στιγμής ήταν υποτονική, διότι ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί το ρεύμα, τις λειτουργικές ανάγκες, το κόστος ενέργειας που έχει αυξηθεί. Περιμένουν, βέβαια, τα επιδόματα, αλλά πρωτίστως προσπαθούν να καλύψουν τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες.

Για μια ακόμη χρονιά και μετά από τις παραγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής παρατηρείται το φαινόμενο της αγοράς μικρότερων ποσοτήτων σε σχέση με εκείνες που καταγραφόταν κατά το παρελθόν.

Ο κόσμος αγοράζει ακριβώς τις ποσότητες που χρειάζεται. Έχουν στενέψει τα περιθώρια, οπότε ο κόσμος ψωνίζει ανάλογα. Δεν γίνονται εορταστικά τραπέζια όπως παλιά, λόγω της πανδημίας, και κατά συνέπεια είναι μικρότερες οι ποσότητες κρέατος που αγοράζουν οι καταναλωτές σε σύγκριση με τις εποχές προ πανδημίας.

Σχετικά με τις τιμές αυτές αναμένεται να καθοριστούν από την Δευτέρα, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θα διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι.

Φτάνει να σημειωθεί ότι η μέση τιμή πώλησης στη γαλοπούλα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 8,50 ευρώ το κιλό, στο χοιρινό μεταξύ 5,50 μέχρι 8 ευρώ το κιλό, στο αρνί και το κατσίκι μεταξύ 10,5 και 13,5 ευρώ, κατά μέσο όρο.