Πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο η Μονή του Ορφανού

Τιμάται με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια το Γενέσιο της Θεοτόκου που είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή της Οιχαλίας Πανηγυρίζει και ανοίγει τις πύλες της στους πιστούς η Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Οιχαλίας.

Με αφορμή τον εορτασμό των Γενεθλίων της Θεοτόκου που είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή Ορφανού Οιχαλίας το Σαββατοκύριακό 7 και 8 Σεπτεμβρίου η Ιερά Μονή γιορτάζει και περιμένει να υποδεχτεί τους εκατοντάδες πιστούς που θα ανηφορήσουν για να προσευχηθούν και να τιμήσουν την Παναγία μας.

Το εορταστικό, θρησκευτικό πρόγραμμα θα ανοίξει την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστή ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπόλίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 7 θα τελεστή ο όρθρος και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Κανίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως η Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου απέκτησε εκ νέου ζωή μετά την κοίμηση του Μακαριστού ηγουμένου Κύρου Δωροθέου.

Με τις προσπάθειες του ποιμενάρχη μας στην Ιερά Μονή εγκαταστάθηκε νέα αδελφότητα και συγκεκριμένα δυο μοναχών των πατέρων Νεκταρίου και Προδρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο πρωί 7:30-9:30 θα τελείται Θεία Λειτουργία. Το ωράριο επισκέψεως των προσκυνητών έχει ως εξής, τo πρωί 8:00-1:30 και το απόγευμα 5:00-8:30 μ.μ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ