Πανέτοιμοι να συνδράμουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών οι φαρμακοποιοί μας

Οι 15 φαρμακοποιοί του Δήμου Φαρκαδόνας βρίσκονται εν αναμονή προκειμένου να συνδράμουν μαζί με τους 11.500 συναδέλφους τους πανελλαδικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν μπορούν να προωθήσουν τις ενέργειες του κλεισίματος ραντεβού για τον εμβολιασμό

Διατεθειμένοι να συνδράμουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών ενόψει της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού δηλώνουν οι 15 Φαρμακοποιοί που δραστηριοποιούνται στις 10 από τις 18 κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι 8 φαρμακοποιοί που διατηρούν φαρμακεία στη Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνας, οι 4 στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας και οι 3 στη Δημοτική Ενότητα Πελινναίων βρίσκονται εν αναμονή προκειμένου να συνδράμουν μαζί με τους 11.500 συναδέλφους τους πανελλαδικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν μπορούν να προωθήσουν τις ενέργειες του κλεισίματος ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Όπως δηλώνουν οι τοπικοί φαρμακοποιοί τα φαρμακεία της περιοχής μας, μαζί με τα υπόλοιπα της χώρας θα δώσουν το παρών για να ενισχύσουν την επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού.

Τις τελευταίες ημέρες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κοινοποιεί οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν για να συμβάλλουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα ηλεκτρονικά ραντεβού που θα κλείνονται στα φαρμακεία έχουν στόχο να διευκολύνουν κυρίως τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο ή δεν έχουν δυνατότητα να λάβουν sms μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα ενημέρωσης και συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Σε αυτό θα μπορεί ο ασφαλισμένος να προσέρχεται και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις.

Σε δεύτερο στάδιο, θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

Τα άτομα νεαρότερης ηλικίας και εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο θα μπορούν μόνο με τον ΑΜΚΑ τους να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους μέσω πλατφόρμας που θα βγει στον «αέρα» το επόμενο διάστημα.