Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής οι πρωτοετείς σπουδαστές της ΣΜΥ

Κατά την τελετή ορκίστηκαν παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών του νομού, 170 πρωτοετείς σπουδαστές εκ των οποίων εκ των οποίων 148 Έλληνες και 22 Κύπριοι

Στις τάξεις του Ελληνικού Στρατο΄’υ εισήχθησαν και επίσημα οι πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου κ. Γεώργιου Καμπά, του Διοικητή της Α΄ Στρατιάς αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, του διοικητή της ΣΜΥ ταξίαρχου κ. Δημοσθένης Κωστόπουλος, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Στρατόπεδο «Καβράκου», η τελετή ορκωμοσίας των 170 πρωτοετών σπουδαστών εκ των οποίων 148 Έλληνες και 22 Κύπριοι.

Στην τελετή παρέστησαν οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της πόλης των Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι συγγενείς των ορκισθέντων σπουδαστών.

Η ατμόσφαιρα στη διάρκεια της τελετής ήταν ιδιαίτερα ζεστή, καθώς γονείς και σπουδαστές είδαν τους κόπους τόσων ετών να αποδίδουν καρπούς μετά την επίσημη ένταξη στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια.
Ο Αρχηγός του ΓΕΣ κ. Καμπάς, αφού καλωσόρισε τους σπουδαστές στους κόλπους της ΣΜΥ, τους ευχήθηκε να έχουν ψυχική και σωματική υγεία και δύναμη για να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματα των σπουδών τους και της σταδιοδρομίας τους με επιτυχία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διοικητής της ΣΜΥ κ. Κωστόπουλος.

«Επιλέξατε συνειδητά, ακούγοντας τη φωνή της καρδιάς σας, να καταταχθείτε στη σχολή και να αφιερώσετε όλη σας τη ζωή, προσφέροντας στην πατρίδα. Η ενσυνείδητη και με ελεύθερη βούληση αυτή επιλογή σας και η απόφασή σας να παραμείνετε, σας κατατάσσει στους επίλεκτους νέους που οδηγούνται από το φάρο της συνέπειας και της ενσυνείδητης πειθαρχίας», τόνισε απευθυνόμενος στου σπουδαστές ο διοικητής της Σχολής.

Η τελετή της ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της ΣΜΥ έληξε με στρατιωτική παρέλαση και δεξίωση.