Ορκίσθηκε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κώστας Σκρέκας

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον κ. Κώστα Σκρέκα να αναλαμβάνει το κρίσιμης σημασίας υπουργικό χαρτοφυλάκιο από τον απερχόμενο Υπουργό, Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Νωρίτερα, στις 11:00 ο Τρικαλινός Υπουργός ορκίσθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της παραλαβής του ΥΠΕΝ, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «στο δίλημμα περιβάλλον ή ανάπτυξη θα πω Ανάπτυξη και Περιβάλλον» και τόνισε ότι «η ισχυρή ανάπτυξη της χώρας μας περνά μέσα από τον ενεργειακό κλάδο και την προστασία του περιβάλλοντος».

«Νιώθω πρώτα από όλα την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τεράστια τιμή και εμπιστοσύνη που μου δείχνει να παραλάβω από εσένα ένα κρίσιμο υπουργείο και να συνεχίσω ένα σπουδαίο μεταρρυθμιστικό έργο που εσύ έχεις ξεκινήσει», είπε ο κ. Σκρέκας. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος», προσέθεσε, «που έχω την τιμή να παραλαμβάνω αυτό το υπουργείο από τον κ. Χατζηδάκη, με τον οποίο είχαμε την χαρά και την τύχη να συνεργασθούμε στην αντιπολίτευση, εκείνος ως Αντιπρόεδρος και εγώ ως Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Ο Τρικαλινός Υπουργός επισήμανε ότι η ισχυρή, αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας περνά μέσα από τον ενεργειακό κλάδο. «Και στο δίλημμα περιβάλλον ή ανάπτυξη, θα πω Ανάπτυξη και Περιβάλλον. Μόνον έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια ισχυρή, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Προστατεύοντας το Περιβάλλον για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε κλάδοι όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, να μπορέσουν να αναπτυχθούν», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ευχαρίστησε τον προκάτοχό του κ. Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι γνωρίζει το τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει. Όπως είπε, «σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχη και άφησε πίσω σου συνεργάτες όπως η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμης Μπακογιάννης». 

Και ο κ. Σκρέκας συμπλήρωσε: «Μένει πίσω και το έργο που έχει επιτελέσει ο καλός φίλος, Δημήτρης Οικονόμου. Τώρα με τη νέα ομάδα, με τον Γιώργο Αμυρά και τον Νίκο Ταγαρά, να είστε βέβαιοι  ότι με άοκνη εργασία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα,  με συγκεκριμένο προσανατολισμό, θα καταφέρουμε το έργο που εσύ ξεκίνησες, να το ολοκληρώσουμε και να δώσουμε την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας και από αυτόν τον τομέα».