Ορατές οι συνέπειες των έντονων βροχοπτώσεων σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας

Υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός σε αγροτικές περιοχές του Κλοκοτού, του Κεραμιδίου, του Ζάρκου και της Πηνειάδας

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων και κατ’ επέκταση το λιώσιμο του χιονιού στα ορεινά αποτέλεσαν την αφορμή να αυξηθεί η στάθμη των ποταμών και παραποτάμων.

Συνέπεια, μεγάλοι όγκοι νερού να κατηφορίσουν στα πεδινά και να συγκεντρωθούν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, παρουσιάζοντας μερική και σε κάποια σημεία ολική υπερχείλιση. Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και Δήμοι να τεθούν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν κάθε είδους προβλήματος.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Πηνειός ποταμός στην περιοχή της Φαρκαδόνας άρχισε να δέχεται μεγάλους όγκους νερού, προερχόμενους από τα ορεινά των Τρικάλων, αλλά και από τον όμορο νομό της Καρδίτσας.

Αποτέλεσμα ο ποταμός να παρουσιάζει νωρίς το πρωί σημάδια υπερχείλισης σε αγροτικές περιοχές του Κλοκοτού, του Κεραμιδίου, του Ζάρκου και της Πηνειάδας. Το φαινόμενο αργά το μεσημέρι παρουσίαζε ύφεση, ωστόσο ο κίνδυνος ήταν ορατός για τις επόμενες ώρες, μιας και τα νερά για να μεταφερθούν στην περιοχή της Φαρκαδόνας απαιτούν ένα μεγάλο σε ώρες χρονικό διάστημα.

Το φαινόμενο παρακολουθούσαν από την έναρξη του, οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, ο Δήμος Φαρκαδόνας, όπως φυσικά και η Περιφερειακή Ενότητα, δηλώνοντας πανέτοιμοι να επέμβουν, όταν και όποτε χρειαστεί.

Στην περιοχή του Κλοκοτού, και δη στην επαρχιακή οδό που συνδέει μέσω γέφυρα τον Κλοκοτό με το όμορο διαμέρισμα της Μαραθέας Καρδίτσας, διεκόπη από το βράδυ της Πέμπτης η κυκλοφορία, μιας η γέφυρα του Πηνειού ποταμού κατακλίστηκε από νερά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διέλθουν ούτε αγροτικά μηχανήματα.

Στο σκέλος τώρα των πλημμυρών αγροτικών εκτάσεων από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού καλύφτηκαν με νερά καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε αγροτικές εκτάσεις οι οποίες ωστόσο δεν έχουν καλλιεργηθεί ή δεν προετοιμάστηκαν ακόμη για την καλλιέργεια εαρινών και καλοκαιρινών αγροτικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη πλημμύρα που σημειώνεται το τρέχον έτος, με τους αγρότες πλέον να εύχονται να μην επακολουθήσουν άλλες το επόμενο διάστημα, που θα επιφέρουν καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και οικονομικά έξοδα στον αγροτικό κόσμο.