Ομαλή η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας

Η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ειρήνη Κακαϊτσα βρέθηκε σε απόλυτη συνεργασία με το δήμαρχο Φαρκαδόνας, κ. Σπύρο Αγναντή και τις διευθύνσεις των σχολείων, προκειμένου να ξεπεραστούν και να επιλυθούν όποια ζητήματα προέκυπταν  

Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες μετά από ένα ιδιαίτερο μεγάλο διάστημα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων πέρασαν τις πύλες των διδακτηρίων του Δήμου Φαρκαδόνας, για να παρακολουθήσουν πλέον δια ζώσης τα μαθήματα μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» στο σύνολο των σχολείων της περιοχής μας δεν προέκυψαν προβλήματα. Αυτό άλλωστε υπογράμμισε μιλώντας στην «KPHNHLIVE» η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ειρήνη Κακαϊτσα.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος για αρκετό χρονικό διάστημα συνεργεία του Δήμου υπό τις κατευθύνσεις του Δήμου Φαρκαδόνας και του δημάρχου, Σπύρου Αγναντή, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Παιδείας, επισκέφτηκαν όλα τα σχολεία της περιοχής, πραγματοποιώντας αυτοψία στους χώρους και προχωρώντας στις αναγκαίες παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν.

Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν ενώ οι όποιες μικροεκκρεμότητες, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους θα ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο γυμνάσιο και το λύκειο Οιχαλίας, όπου αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα, ενώ το βλέμμα της αντιδημάρχου και του δημάρχου Φαρκαδόνας βρέθηκε στραμμένο στο Ζάρκο και στο Διάσελλο.

Στα δυο χωριά τα δημοτικά σχολεία αντιμετωπίζουν μεγάλης έκτασης προβλήματα από το σεισμό με αποτέλεσμα στο μεν Ζάρκο το δημοτικό σχολείο να μεταφερθεί στο πρώην γυμνάσιο και τα νήπια στο κτήριο του παιδικού σταθμού. Στο Διάσελλο, τα μαθήματα θα διεξάγοντας σε οικίσκους που μετέφερε προ μηνός περίπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τοποθετήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου.

Και στις περιπτώσεις του Ζάρκου και του Διασέλλου όπως και στο σύνολο των κοινοτήτων δεν προέκυψαν προβλήματα.

Η κα Κακαϊτσα θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή για τις όποιες εξελίξεις ή θέματα προκύπτουν.

Ευχή της ίδιας κι όλων των δημοτικών παραγόντων να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.