Ομαδικό πνεύμα, συνεργασία και φυσικά στροφή σε νέες καλλιέργειες

Ενημερωτική συνάντηση στο Ζάρκο για να ενημερωθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι και δη οι νεότεροι σε θέματα που σχετίζονται με την συνεταιριστική οργάνωση και την ομαδικότητα

Στροφή σε νέες καλλιέργειες αλλά και ομαδική-συνεταιριστική δράση είναι μερικά από τα όπλα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι νέοι που ασχολούνται ή θα πρόκειται να ασχοληθούν με την βαριά βιομηχανία της χώρας μας, που ακούει στον όνομα Πρωτογενής Τομέας. Σε αυτά τα στοιχεία αναφέρθηκε ο τεχνοκράτης γεωπόνος, Κωνσταντίνος Μπλιάτσιος, ο οποίος παρέστη σε ενημερωτική εκδήλωση αγροτών που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης στο Ζάρκο και καλύφτηκε από την «ΚΡΗΝΗ LIVE».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ντίνος Μπάρδας, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, ο αντιδήμαρχος Έργων και Οικονομικών κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος, καθώς επίσης και αγρότες της περιοχής.

Ο κ. Μπλιάτσιος αναφέρθηκε αναλυτικά στη στροφή νέων καλλιεργειών που θα αποφέρουν κέρδος στους αγρότες, στη στροφή γενικά των νέων αγροτών σε ομαδικά και συνεταιριστικά μοντέλα που ακολουθούνται στο εξωτερικό, αποκτώντας δυναμική και ανοίγοντας διόδους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Υπέρμαχος της ομαδικότητας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Ντίνος Μπάρδας, δίνοντας το δικό του μότο, για την ενθάρρυνση των αγροτών και κτηνοτρόφων σε εναλλακτικές καλλιέργειες και μεθόδους που σχετίζονται με τον Πρωτογενή Τομέα.

«Γεννήθηκα στην κτηνοτροφία, μεγάλωσα στην γεωργία και κατά καλή μου τύχη επιχειρηματικά ανδρώθηκα στη γεωργία. Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι η αξιοποίηση της γης. Όμως θέλει αρκετή δουλειά και μεθοδικότητα. Δεν μπορεί με την αντίληψη την παλιά να δουλεύουμε 10 εργατοώρες και να βγάζουμε μεροκάματο. Η γη είναι πλούσια και οφείλουμε να την ξεζουμίσουμε όλο το χρόνο με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό θέλει οργάνωση και θέλει μεθοδικότητα ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.», τόνισε μιλώντας στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο κ. Ντίνος Μπάρδας.

Ο θεματικός αντιπεριφέρειαρχης χαρακτήρισε ωφέλιμη την συνάντηση, καθώς ο κ. Μπλιάτσιος έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές στους αγρότες και κτηνοτρόφους της κοινότητας.

«Ο Ντίνος Μπλιάτσιος είναι ένας τεχνοκράτης γεωπόνος, ασχολείται με την οργάνωση συνεταιρισμών και την δημιουργία ομάδων. Παράλληλα όμως έχει την δυνατότητα με το θέμα της οργάνωσης να συστήνει καλλιέργειες, να στηρίζει καλλιέργειες, σε επίπεδο γεωργίας και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν οι νέοι αγρότες, να να πράξουν τα ανάλογα και επιθυμητά βήματα στον πρωτογενή τομέα. Θα πρέπει οι νέοι να ξεφύγουν από την νοοτροπία και την αντίληψη των παλιότερων για συνηθισμένες καλλιέργειες και θα βγάλουμε την χρονιά.», ανέφερε ο κ. Μπάρδας.