Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό

Το ποσό του προϋπολογισμού αγγίζει τις 14.307 ευρώ ενώ το ποσό του τεχνικού προγράμματος αγγίζει τα 4.471.515 ευρώ εκ των οποίων οι 941.901 ευρώ προέρχονται από δημοτικούς πόρους και τα 3.529.614 από χρηματοδοτήσεις διαφόρων προγραμμάτων

Πυρετωδώς και για αρκετό διάστημα εργάστηκαν και συνεργαστήκαν η δημοτική Αρχή και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Φαρκαδόνας για την σύνταξη του προϋπολογισμού και του προγράμματος εκτελεστέων έργων της επόμενης χρονιάς.

Η δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Οικονομικών έθεσε επί τάπητος όλα τα καταγεγραμμένα αιτήματα που μετέφεραν πρόεδροι και κάτοικοι των κοινοτήτων για αναγκαίες παρεμβάσεις και έργα που κρίνονται απαραίτητα για τις περιοχές τους. όλες αυτές οι προτάσεις και τα αιτήματα συζητήθηκαν εκτενώς, ιεραρχήθηκαν και στην συνέχεια τέθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVΕ» το ποσό του προϋπολογισμού αγγίζει τις 14.307 ευρώ ενώ το ποσό του τεχνικού προγράμματος αγγίζει τα 4.471.515 ευρώ εκ των οποίων οι 941.901 ευρώ προέρχονται από δημοτικούς πόρους και τα 3.529.614 από χρηματοδοτήσεις διαφόρων προγραμμάτων. Σαφώς το ποσό του προγράμματος εκτελεστέων έργων αναμένεται να αυξηθεί σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Γεωργολόπουλο, καθώς από τη νέα χρονιά θα προστεθούν ποσά από διάφορα προγράμματα και μια μεγάλη χρηματοδότηση που χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τον ίδιο ως «Άσος στο μανίκι».

Στην παρούσα φάση το τεχνικό πρόγραμμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φαρκαδόνας ενώ ο προϋπολογισμός απεστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να εξεταστεί και στην συνέχεια να αποσταλεί εκ νέου στο Δήμο.

Από εκεί και πέρα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα αναμένεται να έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας προκειμένου να εγκριθούν από το Σώμα.

«Προσπαθήσαμε και συντάξαμε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό κι ένα άκρως αναγκαίο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων. Σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζονται από προχειρότητα ούτε ο προϋπολογισμός ούτε το τεχνικό πρόγραμμα. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων κι αυτό θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που θα εντοπίζονται.», τόνισε ο κ. Γεωργολόπουλος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι ειδικές συνεδριάσεις του Σώματος ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.