Όλο και πιο κοντά στο φυσικό αέριο η Φαρκαδόνα

Αποφασίστηκε από το Δήμο Φαρκαδόνας η παραχώρηση δημοτικού ακινήτου για την εγκατάσταση του Σταθμού Αποσυμπίεσης

Προχωρούν οι εργασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στο Δήμο Φαρκαδόνας, ένα εγχείρημα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας στην πρόσφατη συνεδρίασή του, μετά από αίτημα που κατέθεσε η Εταιρία Διανομής Αερίου «Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε.», αποφάσισε την παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου για την εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Το δημοτικό ακίνητο που αποφασίστηκε να παραχωρηθεί βρίσκεται απέναντι από το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Φαρκαδόνας, σε κομβικό σημείο, για την διευκόλυνση της εταιρίας για την μελλοντική επέκταση του δικτύου στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου. Αναφορικά με το Σταθμό Αποσυμπίεσης στην περιοχή της Φαρκαδόνας σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του έτους.

Όπως είναι γνωστό το φυσικό αέριο θα έρθει στην Φαρκαδόνα το 2022 συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επιχειρήσεων και στις προοπτικές που ανοίγονται με καθαρότερη για το περιβάλλον και φθηνότερη ενέργεια για όλους.

Το φυσικό αέριο αναμένεται να ξεκινήσει από την Φαρκαδόνα και σιγά – σιγά το δίκτυο θα επεκταθεί και στις άλλες κοινότητες του Δήμου, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέχρι το 2022 αναμένεται να καλυφθούν 3500 χιλιόμετρα αγωγών. 300 νοικοκυριά σε πρώτη φάση θα έχουν φυσικό αέριο και ο στόχος είναι 7500 χιλιόμετρα αγωγών στο σύνολο για τον Δήμο Φαρκαδόνας.

Κατά αυτόν τον τρόπο δίνεται μια αναπτυξιακή χροιά καθώς το φυσικό αέριο εκτός από τα νοικοκυριά θα αξιοποιηθεί και από τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν επίσης νέες θέσεις εργασίας. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όπου έχει πάει το φυσικό αέριο έχει σαν αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος στην ενέργεια για όλους.

Η εταιρία πρόκειται να υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα με σημαντική επένδυση 1,5 εκ. ευρώ  για την ανάπτυξη του δικτύου και τις νέες συνδέσεις, με σκοπό την εξυπηρέτηση όλο και περισσότερων καταναλωτών.