Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έφεραν ξανά πλημμύρες στo δήμο Φαρκαδόνας

Υπερχείλισε εκ νέου ο Πηνειός ποταμός βυθίζοντας στα νερά και στις λάσπες μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών με σιτηρά και βαμβάκι

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που επικράτησαν ττις προηγούμενες ημέρες σε ολόκληρο το φάσμα του νομού είχαν συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας και τους αγρότες.

Τα ποτάμια και οι παραπόταμοι που διασχίζουν το νομό, φούσκωσαν επικίνδυνα με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετευθούν στην λεκάνη του Πηνειού στην Φαρκαδόνα, με συνέπεια το ποτάμι για μια ακόμη φορά να υπερχειλίσει βυθίζοντας στις λάσπες και τα νερά καλλιεργούμενες και μη εκτάσεις.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας μεγάλοι όγκοι νερού από το νομό Τρικάλων και τον όμορο νομό της Καρδίτσας έρεαν στην κοίτη του Πηνειού, με αποτέλεσμα ο ποταμός να υπερχειλίσει, προκαλώντας ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά, βαμβάκι, αλλά και σε χωράφια που προετοιμαζόταν από τους αγρότες για την σπορά του καλαμποκιού.

Τις πληγές τους από την πλημμύρα μετρούν αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι ξανά με την μανία της φύσης.

Οι αγρότες εκφράζουν σήμερα τους φόβους τους για νέες μελλοντικές πλημμύρες, οι οποίες ενδεχομένως επέλθουν από βροχοπτώσεις που προβλέπεται να σημειωθούν τις επόμενες ώρες.

Φωτογραφικό υλικό: Απόστολος Αρετόπουλος, Θωμάς Νικολάου

KRINI LIVE