Οι μαθητές του ΓΕΛ Φαρκαδόνας σχεδιάζουν το μέλλον

Διαδικτυακή συνάντηση του υπευθύνου Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Θεοχάρη Δημήτριο με μαθητές του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας

Στην ενημέρωση πάνω σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού στόχευε η διαδικτυακή συνάντηση του υπευθύνου Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Θεοχάρη Δημήτριο με μαθητές του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την «KriniLive» οι μαθητές ενημερώθηκαν για φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν τη σύνταξη του μηχανογραφικού, όπως είναι η ΕΒΕ και ο καθορισμός συντελεστών βαρύτητας. Επιπλέον, έγινε μία σύντομη αλλά ταυτόχρονα άμεση και κατατοπιστική προσέγγιση θεμάτων που αφορούν την μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις επιλογές που ορθώνονται μπροστά στους μαθητές.

Με τη βοήθεια του συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού, οι μαθητές κατάφεραν να πάρουν κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες που θα τους οδηγήσουν στην επιλογή της σχολής ή του επαγγέλματος εκείνου που ικανοποιεί τις ανάγκες τους και που θα συμβάλλει στην προσωπική τους ευτυχία και αυτοεκπλήρωση.

Εξάλλου, το συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι στον επαγγελματικό προσανατολισμό δεν υπάρχει πανάκεια, σωστό ή λάθος αλλά η λύση βρίσκεται μέσα μας και πρέπει να την αναζητήσουμε εκεί ,στα θέλω και στις επιθυμίες μας.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες πραγματοποίησης της δράσης Παππά Σοφία ΠΕ06 και Κούμπου Παρασκευή ΠΕ11 εκ μέρους του διευθυντή του σχολείου, του συλλόγου καθηγητών και των μαθητών του σχολείου, θέλουν να ευχαριστήσουν τον κ. Θεοχάρη για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και για την πλήρη και άψογη παρουσίαση των θεμάτων που του ζητήθηκαν να αναλύσει.

Με τη βοήθεια του κ. Θεοχάρη παραμένουμε αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών μας να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το μέλλον τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.