Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Ζάρκου σε καινούρια ταξίδια

Ο ρόλος του σχολείου είναι πολυδιάστατος και προσεγγίζει τη γνώση πολύπλευρα. Κάθε πρόκληση στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της μάθησης οδηγεί τον μαθητή σε καινούρια μονοπάτια που καλείται να τα διαβεί και να τα εξερευνήσει .Ένας τέτοιος δρόμος είναι και το θέατρο που έχει τη δύναμη να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια ενός παιδιού και να το κάνει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης. Πρόκειται για μια ζωντανή τέχνη η οποία καταφέρνει να μεταδίδει στο παιδί συγκλονιστικά συναισθήματα, γνώσεις, μηνύματα και να ενεργοποιεί τα πνευματικά του χαρίσματα.

Μέσα από αυτό μπορεί να προβάλλει τις υψηλές αξίες και να δημιουργεί πρότυπα. Έτσι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ζάρκου παρακολούθησαν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης των Τρικάλων τη θεατρική παράσταση «Το Αστερόπαιδο», του Όσκαρ Ουάιλντ. Η έπαρση και ο εγωισμός αποδεικνύονται κακοί σύμβουλοι και μόνο η αγάπη και η αλληλεγγύη λάμπουν και χρωματίζουν τη ζωή. Μετά οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης όπου κατόπιν συνεννόησης ακολούθησε ξενάγηση από την κα. Ρώσιου Τζένη. Οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τις διαδικασίες δανεισμού ενός βιβλίου, θαύμασαν το πλήθος και την ποικιλία τους, ξεφύλλισαν διάφορα βιβλία ,άκουσαν διήγημα το οποίο αφηγήθηκε η κ. Ρώσιου και γνώρισαν όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης. Εντύπωση προκάλεσε το τμήμα με τα παλιά βιβλία και τις εφημερίδες. Έτσι έλαβαν τα παιδιά το μήνυμα ότι ένα βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά ,ανεξίτηλη στον χρόνο!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν όλους τους υπεύθυνους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και ιδιαίτερα την κα. Ρώσιου Τζένη για την υπομονή και την κατανόηση που έδειξε.

Από τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου