Οι Φαρκαδόνιοι γιόρτασαν τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο και προσκύνησαν την Εικόνα της Παναγιάς της Γιάτρισσας

Η Εικόνα φιλοξενείται στο ενοριακό Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας, μετά από προσφορά του Βλαχόφωνου Συλλόγου, που εορτάζει τη μνήμη τους

Με θρησκευτική επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Φαρκαδόνα, η Παναγία η Γιάτρισσα και οι Απόστολοι Πέτρος και Πέτρος, στην μνήμη των οποίων είναι αφιερωμένος ο κεντρικός Ιερός Ναός.

Σύμφωνα με την «KPHNH LIVE» οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Παναγιάς της Γιάτρισσας, που φιλοξενείται εντός του Ναού μετά από δωρεά του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία του και Ιερέων της περιοχής.

Στον ενοριακό ναό της Φαρκαδόνας τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών π.​ Λάμπρο Κολώνα.

Η προσφορά της αρτοκλασίας ήταν του Βαχόφωνου Πολιτιστικού Συλλόγου της Φαρκαδόνας ενώ η εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας στολίστηκε με άνθη από την κα Χρυσάνθη Μπακλαβά και το κατάστημα “Κατερίνα” στο Γριζάνο, ύστερα από χορηγία της οικογενείας Κων/νου Γκαγκά (Γραφείο Τελετών Κωνσταντίνος Γκαγκάς που εδρεύει στη Φαρκαδόνα).

Για τη ανάγκη που έχει ο κόσμος να εναποθέτει τις ελπίδες και τα αιτήματα στην Παναγία μας, μίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών π.​ Λάμπρο Κολώνας. Κάλεσε τους πιστούς να επισκέπτονται όσο συχνότερα μπορούν τον Ναό των Αγίων Αποστόλων και να προσκυνούν την Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας. Σε μια εποχή όπως είπε δύσκολη για την κοινωνία μας, που ο κόσμος υποφέρει από την πανδημία και τις συνέπειες της.

Ο ίδιος μίλησε για το παράδειγμα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τους οποίους τιμά η ενορία της Φαρκαδόνας, με την αφιέρωση του ναού στην μνήμη τους. Κάλεσε τους πιστούς στο μέτρο του δυνατού με προσευχή και εγκράτεια να ακολουθούν το παράδειγμα, το έργο και την ταπεινότητα τους, διαδίδοντας το λόγο του Θεού και του Χριστού Ευαγγελίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και κορυφώθηκαν το πρωί της Τρίτης με την τέλεση του όρθου και της Θείας Λειτουργίας επί της εορτής των Αγίων Αποστόλων.