Οι εισπρακτικές σπάνε τα νεύρα των αγροτών μας

Καθημερινά και επίμονα τα τηλέφωνα σε σταθερά και κινητά από τις εισπρακτικές για τους απλήρωτους λογαριασμούς αγροτικού ρεύματος ΔΕΗ  

Επαναλαμβανόμενες και σε καθημερινή βάση είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις σε σταθερά – κινητά τηλέφωνα αγροτών και της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας από εισπρακτικές εταιρίες, για χρέη που σχετίζονται από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος που κατανάλωσαν σε αγροτική εκμετάλλευση.

Τα παράπονα που μεταφέρονται στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» από αγρότες της περιοχή μας είναι πολλά, μιας και τα τηλέφωνα γίνονται πολλές φορές και ώρες της ημέρας και χαρακτηρίζονται ψυχοφθόρα και πιεστικά.

Πολλοί αγρότες ειδικά στην περιοχή μας, δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, καθώς τα προβλήματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι ήταν τεράστια. Αν και η χρονιά κυλούσε ομαλά μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, δυστυχώς σημειώθηκαν οι πλημμύρες που αφάνισαν την παραγωγή καλαμποκιού από τα χωράφια αφήνοντας εκτεθειμένους οικονομικά τους αγρότες. Αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην μπορούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή περιπτώσεις άλλων αγροτών να μην μπορούν να τηρήσουν τις ρυθμίσεις παρελθόντων μηνών και χρόνων. Κατά αυτό τον τρόπο οι εισπρακτικές κατ΄ εντολή της ΔΕΗ, δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους αγρότες επικοινωνώντας ακόμη και σε ακατάλληλες ώρες πιέζοντας να λάβουν τα χρήματα. Δυστυχώς οι εισπρακτικές ξεχνούν το γεγονός ότι οι αγρότες δεν έχουν μηνιαίο εισόδημα για να μπορούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους, αντιθέτως οι πληρωμές που τους αντιστοιχούν γίνονται ελάχιστες φορές το χρόνο.

Κι αν η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι όλοι οι αγροτικοί πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν την δυνατότητα ρύθμισης με την καταβολή προκαταβολής 15% ή 20% της οφειλής τους, δυστυχώς για τους αγρότες αυτά τα ποσά χαρακτηρίζονται υπέρογκα ζητώντας ελαφρύνσεις.