Οι αγρότες του Κλοκοτού τα έλεγαν, ο ΓΟΕΒ όμως δυστυχώς δεν τους άκουσε!!

Η ανυπαρξία έργων από πλευράς ΓΟΕΒ δημιούργησε ολική καταστροφή στα χωράφια του Κλοκοτού βυθίζοντας τους αγρότες στην απόγνωση

Εδώ και αρκετό διάστημα κατά το παρελθόν αγρότες της κοινότητας Κλοκοτού κατά τις επισκέψεις και επαφές που ανέπτυσσαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΓΟΕΒ επεσήμαναν την ανάγκη καθαρισμού των αρδευτικών καναλιών. Δεν εισακούστηκαν παρά το γεγονός ότι μιλούσαν με επιχείρημα αναφέροντας ότι σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων θα δημιουργούνταν τεράστια προβλήματα στην φυτική παραγωγή.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην Καρδίτσα και τις πλημμύρες που δημιουργήθηκαν στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να κολυμπούν για μέρες στο νερό.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξαν αγρότες του χωριού μεταξύ των οποίων και ο κ. Σάκης Βαΐου, τα αρδευτικά κανάλια παραμένουν ακαθάριστα επί μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα το νερό να μην μπορεί να διοχετευτεί και να στραφεί προς την περιοχή του Κεραμιδίου, σημείο όπου βρίσκεται το ανλιοστάσιο και γίνεται η διαχείριση σε περιόδους πλημμυρών και έντονων βροχοπτώσεων. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν τις προηγούμενες ημέρες τα νερά να μην μπορούν να διοχετευτούν στο Κεραμίδι και να συγκεντρώνονται στα αρδευτικά κανάλια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν και να πνίξουν τις καλλιέργειες στα νερά.

Η απόγνωση των αγροτών σήμερα είναι έντονη καθώς τα νερά δεν έχουν απομακρυνθεί από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις εδώ και δέκα μέρες με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ όγκοι νερού μεταφέρονται ακόμη και σήμερα από τον γειτονικό νομό Καρδίτσας.

Οι αγρότες ζητούν τη στήριξη της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να αποζημιωθούν για τις καταστροφές ενώ ζητούν να ασκηθούν πιέσεις προς το ΓΟΕΒ προκειμένου να καθαριστούν άμεσα τα κανάλια, γεγονός που θα απομακρύνει στο μέλλον κινδύνους νέων καταστροφών.