Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ για τον πρώην Τρίκκης και Σταγών ΑΛΕΞΙΟ

Έφυγε απ τη ζωή – “εκοιμήθη” κατά την Εκκλησιαστική ορολογία και παράδοση – ο Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών ΑΛΕΞΙΟΣ
Ο εκδημήσας Μητροπολίτης υπήρξε μία κορυφαία προσωπικότητα της Εκκλησίας  μας.  Με τις πατρικές συμβουλές του, τον μετριοπαθή λόγο του,  τον λιτό και απέριττο βίο του,υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
Αισθάνομαι τον εαυτό μου τυχερό, που με περιέβαλε  με εκτίμηση καθ όλη τη διάρκεια της στενής μας συνεργασίας, σαν Νομάρχη και Βουλευτή…
Στις ημέρες χαράς, ο νους του ήταν στους αδύναμους και ανήμπορους…. Μου τηλεφωνούσε από την προηγουμένη για τον προγραμματισμό των επισκέψεών μας σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Γηροκομείο, Χρονίων Παθήσεων, Ειδικό Σχολείο, Στέγη Αρωγής κλπ, για να προσφέρουμε λίγη χαρά τους συνανθρώπους μας….
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον του για τα Ιδρύματα της Εκκλησίας,  την συντήρηση και   ενίσχυσή τους προς όφελος των φιλοξενουμένων  σ αυτά.
Πάντα συνεπής στην ώρα του και στο λόγο του. Μετά από κάθε ομιλία του σε δημόσιες τελετές , μου “έγνεφε” διακριτικά , μήπως και τυχόν…. “μακρηγόρησε” και “κούρασε” …..
Σε μια επίσκεψη στο Επισκοπείο με το Δήμαρχο Μιχάλη Ταμήλο και τις συζύγους μας, μας ξενάγησε στην υπό ολοκλήρωση Βιβλιοθήκη της Μητρόπολης, όπου με συγκίνηση και περηφάνια, μας παρουσίασε τα πολλά και σπάνια συγγράμματα που περιελάμβανε.
Η απώλειά του, μεγάλη. Όπως μεγάλος ήταν και ο σεβασμός του ευσεβούς Τρικαλινού λαού, στο πρόσωπό του….
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Τρικαλινής γης που θα τον σκεπάσει….
Καλό ταξίδι, Σεβασμιώτατε….

ΤΡΊΚΑΛΑ 7 Δεκεμβρίου 2020