«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη λύση στην κάλπη»

Τόνισε από τα Τρίκαλα ο πρώην υπουργός και νυν βουλετυής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, εκτοξεύοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την εκτίμηση, ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, μετέφερε από τα Τρίκαλα, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς, εκτόξευσε τα βέλη του στην κυβέρνηση και στον Κυριακό Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη λύση στην κάλπη, προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα μιας κυβέρνησης που βαθαίνει τις πληγές στο σώμα του λαού.

«Η ανάγκη για αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση πυκνώνει ολοένα και περισσότερο. Είναι πλέον ιστορική ανάγκη αυτή η αλλαγή κι εμείς θα ανταποκριθούμε ως προς αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, διευθέτησε το χρέος, δημιούργησε τις προϋποθέσεις, για να ανακάμψει η πατρίδα και να βρει τους ρυθμούς της. Όλα αυτά αποτελούν μια βαριά παρακαταθήκη. Ωστόσο η Δεξιά με τις πολιτικές της, έρχεται να ξανά βάλει τη χώρα σε κινδύνους», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Λίγο αργότερα αναφερόμενος στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ήρθε να προσθέσει ότι βρίσκεται πολιτικά απομονωμένος, επικεντρώνοντας την προσοχή στις πρόσφατες δηλώσεις του για μη αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές και στο στήσιμο δεύτερης κάλπης αμέσως μετά.

«Σε δηλώσεις του στις αρχές του φθινοπώρου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, καθώς δεν θα υπάρχουν σύμμαχοι. Σ’ αυτή την κρίση ειλικρίνειας ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα έχει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής. Τα σημάδια της πολιτικής απομόνωσης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι ορατά και γνώριμα για το Μέγαρο Μαξίμου. Όλοι γνωρίζουν ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών δεν έχει πρωθυπουργό τον Κυριακό Μητσοτάκη, αλλά μπροστά θα τραβήξει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε παράλληλα για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την πανδημία, τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας την ανάγκη για στήριξη των υγειονομικών και το σημαντικότερο για προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών.

Δεν παρέλειψε να σταθεί μετά από ερώτηση και στην έντονη παραχολογία των τελευταίων εβδομάδων με πρόσφατη αυτή του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και υγειονομικούς.

«Οι εκλογές περνούν κάθε ημέρα από την μνήμη του πρωθυπουργού, εξού και η παραχολογία. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δημιουργήσει την εικόνα του υποστηρικτή όλων εκείνων που έχουν ανάγκη. Δυστυχώς για τον ίδιο ο κόσμος δεν πείθεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της διακυβέρνησης του είχε προσφέρει τα τετραπλάσια χρήματα, με το κοινωνικό μέρισμα και τη διάθεση του 14ου μισθού που κατάργησε ο Μητσοτάκης. Τότε είχαμε κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση, τώρα όμως;», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του συνεχίζεται και το πρωί της Πέμπτης με επίσκεψη στην πόλη της Καλαμπάκας και συναντήσεις με φορείς της πόλης.