Ο Σεβασμιώτατος στήριξε τον πνευματικό αγώνα των κατοίκων τριών χωριών

Επισκέφτηκε την Πηνειάδα, το Διάσελλο και το Γριζάνο με αφορμή τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

Ακούραστα συνέχισε τις επισκέψεις του σε χωριά και ενοριακούς Ναούς που είναι αφιερωμένοι στην Θεοτόκο και Μητέρα του Χριστού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Στο πλαίσιο των παρακλήσεων που τελούνταν την περίοδο του δεκαπενθημέρου μετά το Ζάρκο και τον Κλοκοτό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών επισκέφτηκε τα χωριά της Πηνειάδας και του Διασέλλου. τέλεσε τις παρακλήσεις προτρέποντας τους πιστούς να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Θεοτόκο, η οποία μεσιτεύει στον Υιό και Χριστό μας.

Ο κ. Χρυσόστομος για μια ακόμη γιορτινή περίοδο θέλησε να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους των χωριών όσο και για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Διασέλλου και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηνειάδος.

Πριν το τέλος των Παρακλήσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος τίμησε με το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου τον εφημέριο Διασέλλου π. Ιωάννη Βράντζα και τον εφημέριο Πηνειάδος π. Ιωάννη Πατσιώρα, ενώ Χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους Ιεροψάλτες Πηνειάδος κ. Κωνσταντίνο Παρδάλη και Κωνσταντίνο Γιαννακό.

Το βράδυ τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γριζάνου.

Με τις τρεις επισκέψεις ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τον κύκλο των θρησκευτικών περιοδειών και στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

ΔΙΑΣΕΛΛΟ

ΠΗΝΕΙΑΔΑ

ΓΡΙΖΑΝΟ

KRINI LIVE