Ο πανηγυρικός εσπερινός στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Ρουμάνι της Φαρκαδόνας

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Φαρκαδόνας

Τα γιορτινά του φόρεσε το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου Φαρκαδόνας για να υποδεχτεί τους πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν το απόγευμα της Τετάρτης την εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου. Στην πλούσια σκιά των δέντρων και στην δροσιά που μεταφέρουν τα νερά του Πηνειού ποταμού, το εξωκλήσι υποδέχτηκε τους πιστούς κατά την έναρξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Το απόγευμα της Τετάρτης στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται κτισμένο στην κατάφυτη περιοχή στη θέση Ρουμάνι, μεταξύ Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Πλήθος πιστών έσπευσε να ασπαστεί την Ιερή Εικόνα του Αγίου και να καταθέσει τα αιτήματα του, με την ελπίδα της εκπλήρωσης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και κορυφώνονται το πρωί της Πέμπτης ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.