Ο κορονοϊός γονάτισε τα τουριστικά λεωφορεία

Κινητοποίηση και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη πραγματοποιήσαν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Δυναμική υπήρξε το πρωί της Τρίτης η συμμετοχή των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων στην κινητοποίηση του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων νομού Τρικάλων. Οι Τρικαλινοί αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ έκαναν στάση στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, κοινοποιώντας ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξηγούσαν τους λόγους της κινητοποίησης.

Οι Τρικαλινοί ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται όπως συμβαίνει σε πανελλαδικό επίπεδο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τον κορωνοϊό και η οποία τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εξόντωση.

Η πορεία είχε συμβολικό χαρακτήρα και συμμετείχε το 50% του διαθέσιμου στόλου των τουριστικών γραφείων, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν πανέτοιμοι να επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις, αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Τρικάλων «τους τελευταίους τρεις μήνες, τα τουριστικά λεωφορεία βρίσκονται σε πλήρη ακινησία, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Η πανδημία χτύπησε τα τουριστικά μας γραφεία, στην χειρότερη εποχή του έτους, ακριβώς πριν το ξεκίνημα της σεζόν, γονατίζοντάς μας οικονομικά, καθώς οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται ουσιαστικά χωρίς έσοδα για διάστημα πέντε μηνών.

Η μεγαλύτερη απειλή όμως για την επιβίωσή μας, είναι το γεγονός ότι ο κλάδος δεν φαίνεται να ανακάμπτει γρήγορα. Το ταξιδιωτικό κοινό είναι διστακτικό. Τα μέτρα για τον κλάδο δεν έχουν πλήρως αρθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι και πλήρως να αρθούν, θα χρειαστεί πολύς χρόνος, μέχρι ο κόσμος να ταξιδέψει ξανά με το λεωφορείο. Μιλάμε λοιπόν για μία χαμένη χρονιά, την οποία καλούνται οι επιχειρήσεις μας, οι οικογένειες μας, το προσωπικό μας, να ξεπεράσουν χωρίς έσοδα. Παρόμοια κατάσταση θα ζούσαμε μόνο στην περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης. Ζητούμε πραγματική στήριξη από την πολιτεία.

Ο σύλλογός έχει ενημερώσει πολλάκις την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τους βουλευτές του νομού μας και την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης τα τουριστικά λεωφορεία συνέχισαν την διαμαρτυρία στην Καλαμπάκα.

KRINI LIVE