Ο «Κοντός» της προσφοράς και της ανθρωπιάς

Καθημερινά δίπλα στον πολίτη, βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Υγείας Βαγγέλης Ζαφείρης. Όχι απλά στα λόγια αλλά με πράξεις που πραγματικά συγκινούν και δεν αφήνουν αδιάφορο κανένα. Χρόνια τώρα, κι όχι στα αυτοδιοικητικά μονάχα χρόνια, ο Βαγγέλης Ζαφείρης, κατά το φιλικό του περίγυρο «Κοντός», συμβάλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φροντίζει να βοηθά, να υποστηρίζει, κάθε συνδημότη του, που έχει ανάγκη ή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Οι πολλές γνωριμίες, λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, ως εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, έχουν βοηθήσει αρκετά για την επίλυση πολλών ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ουκ ολίγες φορές έλαβε πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη απόρων οικογενειών του Δήμου μας, προσφέροντας ο ίδιος, αλλά και συγκεντρώνοντας αθόρυβα, από φίλους και γνωστούς, είτε χρήματα, είτε είδη πρώτης ανάγκης, προσφαίρωντας ανακούφιση στο πόνο αυτών των ανθρώπων, κάνοντας να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι.

Για το Βαγγέλη Ζαφείρη θα μπορούσε να πει κανείς πολλά και να γράψει ακόμη περισσότερα. Αν και ο ίδιος θέλει πολλές φορές οι πράξεις και τα έργα του να μένουν κρυφά, ο κόσμος μιλά για αυτόν και τον επιβραβεύει σε όλες τις πρωτοβουλίες του.

Δικαίως θα χαρακτηριζόταν και ως «Άγιος» καθώς τα έργα του εκεί μας παραπέμπουν.

Τελικά σε κάποιούς ανθρώπους μεταξύ αυτών και στην περίπτωση του Βαγγέλη Ζαφείρη δεν χάθηκε η ανθρωπιά. Μένει ζωντανή και έρχεται να καθοδηγήσει όλους τους υπόλοιπους.